MSI Z390 Tomahawk CPU LED kırmızı yanıyor

iBOOOO

Kilopat
Daha fazla  
Sistemimi yeni topladım bütün parçalar yerli yerinde fakat CPU LED sürekli kırmızı yanıyor ve görüntü gelmiyor sebebi ne olabilir?
  • MSI Z390 Tomahawk
  • i5 9600k
  • Corsair RM750i
  • Corsair H115İ Platinum
  • Corsair Vengeance PRO RGB 3000MHZ 15CL
  • Samsung 970 Plus 3500/3300
  • Daha ekran kartımı almadığım için anakarttan kullanmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimi yeni topladım bütün parçalar yerli yerinde fakat CPU LED sürekli kırmızı yanıyor ve görüntü gelmiyor sebebi ne olabilir?
  • MSI Z390 Tomahawk
  • i5 9600k
  • Corsair RM750i
  • Corsair H115İ Platinum
  • Corsair Vengeance PRO RGB 3000MHZ 15CL
  • Samsung 970 Plus 3500/3300
  • Daha ekran kartımı almadığım için anakarttan kullanmaktayım.
Bilgisayarın kablosunu prizden çıkar. BIOS pili sök 5 dakika bekle. Açma tuşuna 2-3 defa uzun bas. Pili tak BIOS sıfırlanınca düzelir.

CPU Power kablosunun yerine tam oturduğundan emin ol.
8+4 pinler sorunsuz şekilde oturmakta hala devam ediyor yanmaya.
Bilgisayarın kablosunu prizden çıkar. BIOS pili sök 5 dakika bekle. Açma tuşuna 2-3 defa uzun bas. Pili tak BIOS sıfırlanınca düzelir.
Bunların hepsini denedim fakat olmadı. O 4 pin için ayrıyetten kablo yaptırttım PSU kutusundan 1 tane eksik çıkmıştı yani eksik hiç bir şey yok anlamadım gitti.

8+4 pinler sorunsuz şekilde oturmakta hala devam ediyor yanmaya.

Bunların hepsini denedim fakat olmadı. O 4 pin için ayrıyetten kablo yaptırttım PSU kutusundan 1 tane eksik çıkmıştı yani eksik hiç bir şey yok anlamadım gitti.
BIOS sıfırlanınca düzelmişti bende. Kabloları söküp tekrar takın belki oturmayan vardır. Kasanın Ön panel kablo kısmında pin eğilmiş olabilir dikkatli kontrol edin.

BIOS sıfırlanınca düzelmişti bende. Kabloları söküp tekrar takın belki oturmayan vardır. Kasanın Ön panel kablo kısmında pin eğilmiş olabilir dikkatli kontrol edin.
Bütün kabloları söküp tekrar taktım. Güç kablosunu çıkarıp BİOS pilini çıkardım ve ekstre JBAT1 kısa devre yaptım hala aynı değişen hiç bir şey yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı