MSI Z390 Tomahawk CPU LED kırmızı yanıyor

Detaylı resimleri yüklersen kontrol edebilirim.
410075

Dosya Ekleri

• IMG_20190629_014402.jpg
    IMG_20190629_014402.jpg
    1,7 MB · Görüntüleme: 68
  • IMG_20190629_014250.jpg
    IMG_20190629_014250.jpg
    1,5 MB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20190629_013500.jpg
    IMG_20190629_013500.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20190629_013435.jpg
    IMG_20190629_013435.jpg
    1,3 MB · Görüntüleme: 80
Merhaba psu nun orjinal 8pin işlemci güç kablosunu direk takın 8 pin soketine arada uzatma veya çoklayıcı varsa çıkarın 4pin olan soketi boş bırakın sorununuz çözülecek

Malesef hala aynı klavye ve mause'da da ışık yok ek olarak belirteyim.
Son çare başka psu ile deneyin ve sadece 8 pin olan kısma güç verin 4 pin olan kısım boş kalsın. Sorun yine devam ederse başka işlemci ile sistemi deneyin işlemci sorunlu olabilir. İşlemciyi söküp kontak noktaları sarı noktalarda herhangi bir leke yada karartma varmı kontrol edin veya anakartın işlemci soketindeki pinleri gözle kontrol edin yamuk veya kopuk pin olabilir
Malesef hala aynı klavye ve mause'da da ışık yok ek olarak belirteyim.
Resmi şimdi daha detaylı inceledim anakart üzerinde cpu fan soketi boş oraya bir fan bağlayıp öyle deneyin işlemci fanı takılı olmadığı için anakart sistemi korumak için kapatmış olabilir. Biosu resetleyin öyle deneyin ama mutlaka cpu fan kısmına bir fan takın
IMG_20190629_014402_1_1.jpg

Son düzenleme:
Son çare başka psu ile deneyin ve sadece 8 pin olan kısma güç verin 4 pin olan kısım boş kalsın. Sorun yine devam ederse başka işlemci ile sistemi deneyin işlemci sorunlu olabilir. İşlemciyi söküp kontak noktaları sarı noktalarda herhangi bir leke yada karartma varmı kontrol edin veya anakartın işlemci soketindeki pinleri gözle kontrol edin yamuk veya kopuk pin olabilir

Resmi şimdi daha detaylı inceledim anakart üzerinde cpu fan soketi boş oraya bir fan bağlayıp öyle deneyin işlemci fanı takılı olmadığı için anakart sistemi korumak için kapatmış olabilir. Biosu resetleyin öyle deneyin ama mutlaka cpu fan kısmına bir fan takınEki Görüntüle 410085
daha önce takılıydı hata o şekilde de vardı sonra sistemi kasanın dışına alınca takmadım.
İşlemciyi çıkarıp soketin resmini ekler misin?
İnanırmısınız 30 defa kontrol ettim eğilme bükülme termal macun teması kesinlikle yok.

daha önce takılıydı hata o şekilde de vardı sonra sistemi kasanın dışına alınca takmadım.

İnanırmısınız 30 defa kontrol ettim eğilme bükülme termal macun teması kesinlikle yok.
Hocam şanssızlık o zaman işlemci arızalı olabilir yada anakart. Elektronik de malesef böyle şanssızlıklar yaşanabiliyor. Başka işlemci veya başka anakart denemekten başka çare gelmiyor aklıma

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı