MSİ Z77A-G45 Anakart Kendini Resetleme Sorunu

34ahmet52

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba; benim Anakart MSİ Z77A-G45, bilgisayarımın ekranı açılmadan devamlı 5-6 saniyede bir kendini resetliyor. Anakartın tüm ışıkları yanıyor, PC'nin tüm fanları çalışıyor. Hatta işlemci fanını da yeni aldım fakat her 5 -6 saniyede bir resetleniyor. Güç kaynağı sağlam(750 W), ram sağlam, ekran kartı sağlam, çünkü başka pc de hepsini denedim. Pili çıkardım. Başka Pc malzemelerini denedim yine aynı, bilgisayarım son 1 haftaya kadar ne güzel çalıyordu, ne oldu anlamadım. Acaba bu sorun neden kaynaklanıyordur? Yardımcı olursanız sevinirim.

20160609_135925.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Birçok nedenden dolayı olabilir bu durum. Her adım sonrasında bilgisayar açılacak mı diye deneyerek ilerleyin mutlaka.

Öncelikle en basit neden, kasanızın ön tarafındaki açmak için kullanılan reset yada güç tuşunun basılı kalmış olabileceği. İşlemlere başlamadan önce bunu mutlaka kontrol edin. Sonrasında ise;

"İşlemci fanını yeni aldım" demişsiniz. Bununla alakalı olabileceğini düşünüyorum. Montaj sırasında işlemci yerinden oynamış, yerine oturmamış, kapağı açık kalmış... vs. olabilir. Fanı ve işlemciyi tekrar kontrol edin. Bağlantı noktalarına bakın, fanı anakartınızda uygun yere taktığınızdan, tüm bağlantılarını düzgün yaptığınızdan emin olun. (Ayrıca eski fan çalışıyorsa onunla da deneyebilirsiniz.)

(Denemişsiniz ama bir kez daha) ramleri çıkartın, ekran kartını çıkartın. Prize takılı değilken bilgisayarın güç düğmesine basın, devrelerdeki depolanan elektriği bu şekilde boşaltın. Sonrasında (bilgisayar elektriğe bağlı değilken) ramleri takın, ekran kartını takmayın onboard girişini kullanarak tekrar deneyin. Bu şekilde açılacak mı bunu kontrol edin.

Eğer açılırsa yeniden bilgisayarı kapatarak ekran kartınızı takın ve tekrar deneyin. Bir önceki denemede açılır fakat bu denemede açılmazsa ekran kartınız ile ilgili olabilir. (Kasa açıkken ekran kartınızın fanı dönüyor mu bunu da kontrol edebilirsiniz ayrıca.)

Ayrıca overclock ve benzeri denemeler yaptınız mı? Ekranınızda uyarı alıyor musunuz, bilgisayarınızdan ikaz/uyarı sesleri geliyor mu? Bunlara da dikkat edin. Sabır ve de dikkat gerektiren işler bunlar, detaylara dikkat. (y)

Kolay gelsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı