Son durumu söyleyeyim bir sitede Ram'ler ile ilgili bir sorun olabileceğini söylediler, Ram'leri çıkadım tekrar taktım sorun halloldu, artık Restart atınca hiç D9 yazısı gelmiyor PC direk açılıyor. Ancak bu sefer daha da kötü bir durum geldi başıma Ram'leri çıkarıp takınca.
Ram'leri çıkarıp taktığımdan beri bilgisayar açılmıyor. Takıyorum fişe, basıyorum düğmeye açılıyor 3 saniye çalışıyor kendini kapatıyor, tekrar açılıyor, tekrar kapatıyor, sürekli tekrarlıyor bunu. Bios ekranı bile gelmiyor.
Ben de kendimce bir çözüm buldum ne zaman PC'yi fişten çıkarsam bu sorun oluyor, ben de PC'yi kapattım Ram'leri mavi slotlardan çıkardım siyah slotlara taktım. PC'yi fişe taktım çalıştırdım bu sefer kapatıp açılma olmadı, sistem gayet güzel açıldı, kullandım. Daha sonra PC'yi fişten çıkartınca ve çalıştırınca tekrar aynısı oldu PC sürekli Bios ekranı gelmeden kendini kapatıp açıyordu, ben de tekrar kapattım PC'yi tekrar Ram'leri siyah slotlardan çıkarttım Mavi slotlara taktım PC'yi çalıştırdığımda yine açıldı ve bu döngü devam ediyor. PC'yi ne zaman fişten tamamen çıkartsam ve tekrar takıp PC'yi çalıştırmak istesem mutlaka bir kere Ram'leri çıkarıp diğer renk slotlara takmam gerekiyor, anca o şekilde kullanabiliyorum.