Msı Z97 Gaming 3 anakart ile i5 4690K işlemci overclock

caner inan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu iki bileşenle MSI BIOS'dan OC butonuna tıkladığımda, işlemcinin GHz'i 3.9'a çıkıyor. Bunu daha fazla nasıl yükseltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha fazla yükseltebilmek için BIOS'a girip Voltaj ile Frekans hızlarını uyumlu bir şekilde artırtmanız lazım. Eğer stok soğutucu kullanıyorsanız OC fazla yapmamanızı öneririm,aksi taktirde işlemciniz ısınma sorunu yüzünden mavi ekran gibi sorunlar yaratabilir.

Daha fazla yükseltebilmek için BIOS'a girip Voltaj ile Frekans hızlarını uyumlu bir şekilde artırtmanız lazım. Eğer stok soğutucu kullanıyorsanız OC fazla yapmamanızı öneririm,aksi taktirde işlemciniz ısınma sorunu yüzünden mavi ekran gibi sorunlar yaratabilir.
Soğutucum www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Tpc 612 Lga 775/1150/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am3/Fm1/Fm2 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar daha fazla overclock yapabilirmiyim ? Yapabilirsem nasıl yapıcam voltaj ile frekans hızlarını ?

Soğutucum www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Tpc 612 Lga 775/1150/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am3/Fm1/Fm2 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar daha fazla overclock yapabilirmiyim ? Yapabilirsem nasıl yapıcam voltaj ile frekans hızlarını ?
Evet daha fazla OC yapabilirsiniz. Adım adım deneyerek yapınız. Mesela frekansı 43'e getirin ve voltajı da 1.150'den başlayarak, sistem açıldıığnda stress testine sokunuz. Eğer testte mavi ekran alırsanız demektir ki : Bu frekans için daha fazla voltaj vermeniz gerekiyor. Adım adım bu şekilde ilerleyin ve bence 4.5GHz'den fazlası zarar.
@BilgisayarKurdu sizin için fazlasıyla bilgi verecektir.

Evet daha fazla OC yapabilirsiniz. Adım adım deneyerek yapınız. Mesela frekansı 43'e getirin ve voltajı da 1.150'den başlayarak, sistem açıldıığnda stress testine sokunuz. Eğer testte mavi ekran alırsanız demektir ki : Bu frekans için daha fazla voltaj vermeniz gerekiyor. Adım adım bu şekilde ilerleyin ve bence 4.5GHz'den fazlası zarar.
@BilgisayarKurdu sizin için fazlasıyla bilgi verecektir.
Bıos'dan frekansı ve voltajı nerden yükselticeğim ve bu voltaj frekans neyin ayarları anakartınmı ?

Evet bunlar Anakartın ayarlarıdır. BIOS'tan işlemcinizi,anakarta takılı olan fanları,sistemin boot ayarları,sistem güç tasarrufu mu yoksa performans modunda mı çalışsın gibi özellikleri ayarlayabiliyorsunuz.Ben MSI anakart kullanmadığım için size bu anakartın BIOS ayarları hakkında bilgi veremeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı