MSÜ göz numarası mülakat için kaç dereceyi geçmemesi gerekiyor?

Buğra Ovalı

Centipat
Katılım
21 Haziran 2021
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. öncelikle benim birkaç sorum olacak. Benim göz numaralarım fotoğrafta da belirttiğim gibi astigmat ve miyop olarak iki gözümde de var. Benim anlamadığım konu ise MSÜ'nün sağlık yönetmenliğinde yazan maddeye göre benim göz numaralarımın uyup uymaması.
Sağlık yönetmenliğinde yazana göre her iki göz de ayrı ayrı olmak şartı ile astigmat ve miyop 1 dereceyi geçmiyorsa engel teşkil etmiyor. Ama çoğu forum ve sitelerde yazana göre iki göz (ayrı ayrı olarak) 1 dereceyi geçerse mülakatlarda eleneceğini söyleniyor. Göz numaralarını tam olarak nasıl toplamamız gerekiyor onu da anlamadım. Ben şimdi göz numaralarımı toplarken, örneğin; sol gözümdeki miyop ve astigmat dereceleri ayrı ayrı olarak mı değerlendiriliyor yoksa ikisini topladığımız zaman (mesela benimkileri toplayınca 1.25 yapıyor) 1 dereceyi geçmemesi mi lazım? Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yazabilir mi ona göre sınava gireceğimde.

1.png


Ekran görüntüsü 2022-03-12 200154.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam mülakatında yaklaşık bir ay var çizdiysem sorun olur mu?

1 aya göz toparlar ama geç kalınmış bence. Eğer kesin asker olacağım dersen yaptır gir. Eğer geçersen bitti, olmaz ise seneye denersin. Bu yıl yaptırmaz isen gene bir sene kaybın var. Ben olsam yaptırırdım. Giden bir sene her türlü gidecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı