Sorum açıktır. Bir de MSÜ için herkes en zor kısmın sağlık aşaması olduğunu ve herkesin elendiğini söylüyorlar. Bu doğru mu? Bilen arkadaşlar detaylı bilgi verebilir mi?
Evet. KHO ve DHO da sıkıntılı ama HHO ayrı bir seviye. Hani onlarca doktora git hepsi desin ki sen sapasağlamsın; sağlık aşamasında literatürün dibinden çıkarılmış tıp fakültesini 10-15 sene önce bitiren hiçbir doktorun duymadığı bir sağlık sorununu taşıdığın için raporunun altına "Uçucu olmaz." yazabilir.Sorum açıktır. Bir de MSÜ için herkes en zor kısmın sağlık aşaması olduğunu ve herkesin elendiğini söylüyorlar. Bu doğru mu? Bilen arkadaşlar detaylı bilgi verebilir mi?
Göz, kifoz, skolyoz, düz taban, bilirubin daha sayayım mı?Neden sağlık aşaması bu kadar eleyici? Tam olarak adaylar nasıl ve hangi nedenler ile eleniyor? Adayın eğer herhangi bir genetik hastalığı yoksa nasıl eleniyor?
Şöyle ki; bilmediğiniz birçok sıkıntınız veya hastalığınız, sorununuz çıkabilir. Çok ince detayına kadar bakabiliyorlar. Genellikle en fazla elenmeler; skolyoz, düz taban, bilirubin, AST-ALT değerleri, gözü zaten saymıyorum çok iyi olmalı. Kısacası, çok sağlıklı olmalısınız.Neden sağlık aşaması bu kadar eleyici? Tam olarak adaylar nasıl ve hangi nedenler ile eleniyor? Adayın eğer herhangi bir genetik hastalığı yoksa nasıl eleniyor?
Hastaneden bu hastalıkların testlerini yaptırabilirim değil mi?Şöyle ki; bilmediğiniz birçok sıkıntınız veya hastalığınız, sorununuz çıkabilir. Çok ince detayına kadar bakabiliyorlar. Genellikle en fazla elenmeler; skolyoz, düz taban, bilirubin, AST-ALT değerleri, gözü zaten saymıyorum çok iyi olmalı. Kısacası, çok sağlıklı olmalısınız.
Çok haklısınız. Ben de adayların hangi nedenlerle elendiğini merak etmiştim.Devlet seni 5 sene okutacak o seviye disiplinde alabileceğin en iyi eğitimi alacaksın, eğitim boyunca sayısız eğitimen ile onlarca eğitim uçuşu yapacaksın ve işin sonunda altına milyon dolarlık savaş uçağı verilecek? Sence fiziksel olarak en iyileri seçmeleri tesadüf mü?
Ortopediye git. Skolyoz şüphem var de. Röntgen çekerler. Doktor 10-15 derecenin üstünde skolyoz olmadığı sürece sana skolyozun var demez. Özellikle ölçmesini iste.Hastaneden bu hastalıkların testlerini yaptırabilirim değilmi?
Ortopediye git. Skolyoz şüphem var de. Röntgen çekerler. Doktor 10-15 derecenin üstünde skolyoz olmadığı sürece sana skolyozun var demez. Özellikle ölçmesini iste.
KHO ve dho için maksimum 5°, HHO için 0°, gülhane ve hamidiye tıp için 10° üst sınırlar.
Düz taban için ise 19° altında elenirsin. Askeri tıp 10°'ye kadar tolere edilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.