MSÜ Hava Harp Okuluna girmek

Bende sagliktan elendim gecen sene. Olan yol masrafi ve bir o kadar ugrasimiza oldu.
Orada geçtiğim eziyeti bir ben bir de Allah bilir. Hastane için her gün gece 2 3 gibi hastaneye gidiyordum. Başka türlü düşünmek istemiyorum ama o hastane de çok şeyler dönüyor.

Kesinlikle katılıyorum. Deneyimlemiş biri olarak şunu söylemeliyim ki: Kan tahlilimdeki 1 değer için beni kurul eledi. Kurula gitmeden o bir değer için 2 polikilinikten onay aldım. MSÜ kesinlikle birinci hedef olmamalı. Ben değil, onlar bir Kemalist asker kaybetti. Bir daha da yanından geçmem.

Ben de yaşadım aynısını.
O gün bu gündür bir sinir var içimde onlar İHA'lar konusunda çok hevesli Fransızca ve İngilizce bilen bir bilgisayar mühendisini eleyip Allah'ın unuttuğu Malatya'ya gönderdi orasıda bomboş bir okul durduk yere tekrar sınava gireceğim 15 gün sonra.

Ben de yaşadım aynısını.
O gün bu gündür bir sinir var içimde onlar İHA'lar konusunda çok hevesli Fransızca ve İngilizce bilen bir bilgisayar mühendisini eleyip Allah'ın unuttuğu Malatya'ya gönderdi orasıda bomboş bir okul durduk yere tekrar sınava gireceğim 15 gün sonra.
Onlar liyakat'a göre değil sadakat'a göre adam alırlar.

10. sınıfım ve hava harp okuku düşünüyorum. Çıraklık merkezinde okuyorum. Ailem böyle düşündü bana sormadılar alırken kaydımı meslek lisesinde okuyordum. Ana dersleri öğretiyorlar ama yetmez. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Derslerim orta ama matematik kötü sayısal olarak alıyorlarmış sınavda da. Hava Harp Okulu'na girmem için hangi sınavlara girmem gerekiyor? Ne yapabilirim? Nasıl olur? Yardımcı olur musunuz acaba pek bir şey bilmiyorum sınavlar hakkında. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Merhaba dostum :) ben de 10. sınıf öğrencisiyim, evet sayısal olarak alınıyor fakat bildiğimiz YKS sınavı olarak değil MSÜ her yıl sınav yapıyor. Bu sınava 12. sınıfta girebilirsin.
İleride fiziki yeterlilik testinden geçebilmek için kendini sakatlamadan spor yap ve yazın matematiği feni bir gözden geçirebilirsen harika olur. Başarılar.

Kesinlikle katılıyorum. Deneyimlemiş biri olarak şunu söylemeliyim ki: Kan tahlilimdeki 1 değer için beni kurul eledi. Kurula gitmeden o bir değer için 2 polikilinikten onay aldım. MSÜ kesinlikle birinci hedef olmamalı. Ben değil, onlar bir Kemalist asker kaybetti. Bir daha da yanından geçmem.

Artık Kemalist olduğunuzu belirttiğinizde Iron Man'sen bile almıyorlar. Çürük çık menzilciyim de rahat rahat girersiniz.

10. sınıfım ve hava harp okuku düşünüyorum. Çıraklık merkezinde okuyorum. Ailem böyle düşündü bana sormadılar alırken kaydımı meslek lisesinde okuyordum. Ana dersleri öğretiyorlar ama yetmez. Dershaneye gitmeyi düşünüyorum. Derslerim orta ama matematik kötü sayısal olarak alıyorlarmış sınavda da. Hava Harp Okulu'na girmem için hangi sınavlara girmem gerekiyor? Ne yapabilirim? Nasıl olur? Yardımcı olur musunuz acaba pek bir şey bilmiyorum sınavlar hakkında. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Merhaba dostum :) ben de 10. sınıf öğrencisiyim, evet sayısal olarak alınıyor fakat bildiğimiz YKS sınavı olarak değil MSÜ her yıl sınav yapıyor. Bu sınava 12. sınıfta girebilirsin.
İleride fiziki yeterlilik testinden geçebilmek için kendini sakatlamadan spor yap ve yazın matematiği feni bir gözden geçirebilirsen harika olur. Başarılar

Öncelikle MSÜ sınavına girip Hava Harp Okulu için belirlenen taban puanını alman gerekiyor. Daha sonra da TYT ve AYT sınavlarında sayısal puan türünden iyi bir puan alman gerekli. Bunlardan sonra eğer Hava Harp Okulu için taban puanı geçmişsen Ankara'ya Kara Harp Okuluna mülakatlar için çağrılıyorsun. İlk gün ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik testi ve Hava Harp Okulu adayları için psikomotor testi, ikinci gün de sözlü mülakat yapılıyor. Bunlardan elenmezsen seni hastaneye sağlık raporu almak için yönlendiriyorlar. Sağlık kontrolünde "Askeri Öğrenci Olur" ve "Uçucu Olur" raporlarını aldıktan sonra gerçekleştirilen öğrenci seçme uçuşunu da geçersen ve üniversite sınav puanın okula yerleşmek için yeterliyse kayıt yaptırabilirsin, ondan sonra da intibak eğitimi başlar.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı