MSÜ kara astsubaylık nasıldır?

taha01616

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, astsubaylık hakkında kısıtlı bilgiye sahibim ve yakın zamanda muhtemelen intibak eğitimine gideceğim.

Mesleğimi gerçekten istiyorum hiçbir şekilde bırakmayacağım fakat yapacağım meslek hakkında bilenlerden yardım almak istiyorum, bu konuda karada astsubaylık yapan abilerim varsa yardımcı olurlarsa memnun olurum, bu konuda bilgi sahibi olanlar ufak yazılar yazarsa ben ve benim gibi herkese çok yardım etmiş olurlar. Birkaç sorum var;

- İntibakta beni neler bekliyor, intibaktan sonra okulda neler yapacağım, yapmam ve yapmamam gereken şeyler neler?

- 2 senelik okulumu bitirdikten sonra meslek hayatımda beni neler bekliyor olacak? İlk atanacağım yer neresi olacak ve doğu batı görev yerlerim, sürelerim ne şekilde olacak (muhtemelen kara astsubaylığına gideceğim.)

- Meslek hakkında kendinizden veya çevrenizden gördüğünüz yapmam veya yapmamam gereken konular, davranışlar nelerdir? Özlük haklarım iyi olacak ve çalıştığımın hakkını alacek mıyım?

- Son olarak herkes daha üstünü ister fakat ben şu an işsiz bir genç olmaktansa vatanımı ve milletimi korumak için bu mesleği yapmaya hazırım, astsubaylık yapıp sevmeyenler var fakat ben onlardan olacağımı sanmıyorum. Astsubaylık çalışma saatlerim nasıl olacak ve sosyal hayatıma devam edebilecek miyim? İzinlerim falan nasıl olacak, yani bir yandan sosyal yaşamımı rahatça yürütebilecek miyim?

Çok sorum var bir kişinin hepsini cevaplamasına gerek yok. Ben merak ettiklerimi sordum, gören ve bilgisi olan her kardeşim, abim bana sorularımdan bazılarında yardımcı olursa 1-2 dakikasını ayırıp memnun olurum, hepinize iyi akşamlar.

Babam emekli kıdemli başçavuş. Diğer sorulara sistem değiştiği için net cevabım yok ama mesleğin özellikle ilk 5 yılı sosyal hayatı unut derim. Sürekli çalışırsın ve genelde nöbete kalırsın. Doğu görevin illaki olur muhtemelen ilk atanacağın yer doğu olacaktır bu tabi okuldaki not ortalamana göre de değişiyor sanırım ilk 10 için seçim şansı veriyor olabilirler veya eskisi gibi kura sistemi vardır emin değilim dediğim gibi.

Çok masumsun. Asker var, Asker var. Ben zor olandan bahsedeyim. İzin, sosyal hayat bunları çok zaman geçmeden unutursun. Bir süre sonra kendini bile unutuyorsun. Çünkü tek bir amacın kalıyor. İNTİKAM! Senin söylediğin gibi vatanı için, her şeyi göze alıp hayal ettiği için, hiçbir iş bulamadığı için son çare olarak genç yaşında asker olmuş insanlar tanıdım. Önceki gün bir şeyler paylaşıp eğlenceli bir şekilde sohbet ettiğim, operasyona giderken uğurladığımız kişilerin ertesi gün törende tabutlarını taşıdım. Asker, polis olanlar her fırsatta mutlaka söylediler sakın olmayın.

Herkes bu şekilde söylüyor. Şimdi ders konusunda pek başarılı değilim şu anda Tarih bölümünde 1. senemi okuyorum, astsubaylığın açıkçası beni en cazip eden noktası şuydu, 2 sene okuyup mesleğimi elime alacak olmam. 4 sene Tarih okuyup KPSS'ye girip atanmayı bekleyip atanamama durumu falan var. Babam polis bende vatanıma milletime bağlı bir birey o şekilde ilerlemeyi düşündüm, yani elbette her mesleğin kendine göre zorlukları, sıkıntılı şartları vardır. Fakat merak ettiğim asıl konu, ben bu üniversiteden çıkıp atanmayı bekleyip iş arayıp fabrikalarda gezsem mi daha mutlu olacağım, yoksa 2 sene sonra üniformamı giydiğimde mi? Eskiden olduğu kadar tehlikeli değil diyorlar ölüme kafa atmaya gitmiyorsun çoğu şey İHA'larla teknoloji ile halloluyor diyorlar. Eski doğunun da kalmadığını söyleyen asker abilerimi duydum, yani astsubaylık bu kadar kötü mü? Gitmeyip tarih okuyup işsizlikle boğuşmayı göze alarak astsubaylığa gitmemeli miyim? İyi yönleri nelerdir bu mesleğin bu kadar kötü mü gerçekten..

Asker, polis gibi meslekler, çok sevilmeden yapılacak işler değil. Ciddi bir psikoloji gerektiriyor. Zaten zor bir mesleği, birde aşırı istekli olmadan tercih edersen, çok çabuk bıkkınlık yaşayabilirsin.
Ayrıca muvazzaflıkta mecburi 10 yıl hizmet süresi var diye hatırlıyorum. Yani işe başladıktan sonra, artık 10 seneden önce mesleği istesende bırakamıyorsun. Bunu göze alarak gir. Kafana göre istifada edemezsin yani.

Herkesin dediği gibi gerçekten seviyorsan çok güzel mülakatına girersen aklında olsun soruya yanlış cevap bile versen değiştirme .

Mülakatları geçtiyseniz ve intibak için hazırlanmaktaysaniz sizin için güzel şans ve başarı olmuş diyebilirim. Çünkü mülakatlar olsun vs. çoğu kişi o aşamalara gelemiyor bile. Meslek evet zor lakin istedikten ve sevdikten sonra zor diye bir şey kalmıyor. Okumak için okunabilecek bir yer de değil aslında orası, çok meşakkatli bir yoldan geçeceksiniz. Zaten ilerisini sonrasını düşünmüşsunüzdür. İntibak biraz zor olur, halledersiniz diye düşünüyorum.

Beni orada ne bekliyor olacak hocam ? Sonuçta şu anda en azından görünen köyde doğru düzgün savaş veya hareket yok, yani günde 10 saat bazen 12 saat nöbet tutmak elbette yorucu olacaktır, nöbet dışında neler yapacağım yani ? Bilmiyorum şuanda çok büyük konuşmayayım ama asla mesleğimi bırakma gibi bir düşüncem yok. Fakat beni orada tam olarak neyin beklediğini bilmiyorum. Sizden biraz da bunu istedim, psikolojimi ne bozacak ? Sadece nöbet mi ? Bu şekilde devam eden bir senaryoda meslekte ne yapacağım ?

Evet, teşekkür ederim. İntibak için hazırlanacağım okul için arayacaklar sağlık mülakat herşeyi ankarada geçtim, çabaladım. Beni yarın yada öbürgün ararlarsa okula geleceğim dersem iş bitiyor ve başlıyorum. Sadece bu astsubaylık yapılmaz, olmaz diyenlerden korkuyorum. Beni intibak dışında çok kötü bir şey beklemiyor. Değil mi ?

Okulda matematik falan da varmış sanırım bilgisi olan var mı ? Astsubay okuluna gittiğimde sınıfta kalma gibi bir durum yok herhalde, açıkçası özellikle sayısalım berbat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…