MSÜ kara astsubaylık nasıldır?

@tekeya
hocam, iyi günler.
Umarım mesajımı görürsünüz. Sizden bir konuda bilgi almak için yazıyorum.
Siz askerliği sağlıkçı olarak yaptınız galiba. Ben de paramedik mezunuyum. Geçen yıl alım olmadığı için muvazzaf astsubay alımlarına başvurdum ve mülakatları geçip kayıt için hak kazandım. Kara kuvvetleri asil olarak geldi, hava kuvvetleri ise yedek (3. sıra).
Her iki kuvvette de branş sağlıkçı / ilk ve acil yardım.
Şimdi sizce ne yapmalıyım? Kara için direkt gitmek mi, yoksa hava kuvvetleri'nde yedek olarak beklemek mi?
Sizede iyi günler.
Hava her zaman rahattır ama paramedik için net bir şey diyemem. Kara için bizim revirde askerlik görevini yapan paramediklerin yaptığı görevleri söyleyebilirim. İlk olarak askerlerin üs bölgelerinde giden kirpilerde araç komutanı olarak genellikle bir taneden sorumlu olarak gidiliyor. Ayrıca üs bölgesinden çatışma sırasında veya sonrasında yaralanan veya şehit olan varsa helikopterlerle gidiyor. Üs bölgelerinde görevlendirme olarak sağlıkçı tabibin yanında gidiyorsun bu görevler 3 aydan az değil. Ve revirde isen ambulansla devlet hastanesi'ne askerleri götürme görevi olabilir. Revirde hemen hemen herkes senden rütbeli olduğu için angarya işlerden dolayı sorumluluk sende oluyor havadaki durumu bilmiyorum ama genelde batıda olduğu için rahat olursun. Ben Hakkari de görev yaptım hiç havacı paramedik görmedim. Ayrıca kara için sağlıkçı doğuda ihtiyaç olduğu için batıda olsan bile görevlendirme ile doğu görevine 6 ay ve daha fazlası olabilir bunu yaparsan ileriki doğu görevinden kesiliyor ben senin yerinde olsam havacı paramedik ile alakalı tam bir araştırma yaparım hiçbir şey bilmesem de havacıyı seçerim.İnşallah gönlündeki neyse o olsun hayırlısı ile olsun.Bu arada hava için paramedik benim askerlik bitinceye doğru bir defa gördüm yalan olmasın ama onlar Kara idi ama görevlendirme ile helikopterlere atanmıştı öyle biliyorum.Operasyon çok arttığı için.Hocam askerlik hakkıyla yapan için kutsal bir görev bunu söylerim ama önceki yorumlarda da söyledim .Psikoljini iyi ayarla milletin gazına ve ya kötüleşmesine aldırma.Şunu şöyle açıklayayım bir süre sonra alışırsın ama izleri azar azarda olsa kalır.

Hocam, Hava için genelde rahat diyorlar konuştuğum ve araştırdığım kadarıyla. Ama Hava'nın tek sıkıntısı, yedek olmam. Yedek 3. sıradayım ve zaten asil olarak sadece 4 kişi alıyorlar. Orada sistem nasıl işliyor, bana sıra gelir mi bilmiyorum. Hava'yı beklersem Kara tercihi boşa gitmiş olacak. Bu yüzden ben de Kara Kuvvetleri hakkında bilgi almaya çalışıyorum. Çalışma koşulları nasıl? İnsanların söylediği kadar fazla bir zorluğu var mı? Sürekli revirde mi oluyoruz? Bu konu hakkında daha detaylı bilgi verirseniz çok mutlu olurum. @tekeya

Hocam, Hava için genelde rahat diyorlar konuştuğum ve araştırdığım kadarıyla. Ama Hava'nın tek sıkıntısı, yedek olmam. Yedek 3. sıradayım ve zaten asil olarak sadece 4 kişi alıyorlar. Orada sistem nasıl işliyor, bana sıra gelir mi bilmiyorum. Hava'yı beklersem Kara tercihi boşa gitmiş olacak. Bu yüzden ben de Kara Kuvvetleri hakkında bilgi almaya çalışıyorum. Çalışma koşulları nasıl? İnsanların söylediği kadar fazla bir zorluğu var mı? Sürekli revirde mi oluyoruz? Bu konu hakkında daha detaylı bilgi verirseniz çok mutlu olurum. @tekeya
Hocam yukarıda anlattıklarım kadar biliyorum eklemem gereken bir şey varsa 1 sene kadar komando eğitimi alıyorusunuz Isparta olması lazım orada rütbeli rütbesiz herkes alıyor onu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı