MSÜ kara astsubaylık nasıldır?

Karaciılık zor kara astsubaylık daha zor. Piyade olursan 4 kere doğuya gidersin. Ve neresi olduğu önemsiz şekilde ayda en az 4 tane nöbet tutarsın. Özlük hakların kısıtlı Ordu'da bazı durumlarda haklı olsan bile rütbe yüzünden ezilebilirsin. Genel olarak bu şekilde aklında kalan bir şey olursa sorabilirsin.

Rütbeli askerlik içerisinde en zoru kara astsubaylık. Dışarıdan havalı gözüküyor olabilir ama önemli olan orada yaşayacakların ve psikolojin. 2 yıl sonra mesleğini eline almış olman, maaşını alıyor olman seni cezbediyor evet ama gerçekten çok zor ve hayatını oraya vereceksin. İntibak eğitiminde istifa etmiş bir astsubay olarak şunu söyleyeyim, eğer ki ailevi problemlerin varsa(buna ailenin maddi durumu da dahil) gitmeni tavsiye ederim. Çünkü asker olarak seni zorlayacak olan mesleğinin zorluğu, yapacağın iş; sivil olarak seni zorlayacak olan ise maddiyat.

Benim komutanım astsubay olmamı tavsiye etmişti ama hava, deniz, sahil güvenlik kuvvetleri tavsiye ediyordu.

Para için yapılmaz.

Yapılirsa da çok sıkıntı çekersin. Psikolojik olarak hastalanabilirsin ama sabredersen mükafatı çok.

Zahmet kadar ücret mevcut.

Ücretten kastım para değil.

Toplumun verdiği bir değer saygı vs.

Hocam babam kıdemli başçavuş bakım bölümünde abim ise 3 aydır MYO'de komandoluk okuyor dış kaynaktan (ikisi de kara). Babam zaten bizim asker olmamızı hiç istemezdi düşünün yani ama abimin iyi bir ekonomiyle geçinmek için başka çaresi yoktu ve babamda kararına karışmak istemeyip komando olmasına izin verdi. Dışarıdan gördüğümle konuşuyorum hocam çok psikoloji yoran bir meslek parası güzel eyvallah ama getirdiği yorgunluk gerçekten çok kötü bir şey sosyal hayat meselelerini bilemiyorum şu anlık. Babam ben 7 yaşında falan tüm doğu görevlerini tamamladı 2 yıl sonra da nöbetten düştü adeta sabah 8 akşam 5 memur gibi oldu gözümde sadece ama abimin halini sordukça ya da gördükçe anlıyoruum mesleğin zorluğunu. Size tavsiyem hava deniz ya da sahil güvenlik denemeniz.

Sosyal hayatı unut, ayrıca askerlik CoD, Battlefield'daki gibi uçmalı kaçmalı aksiyonlu birsen değil. Yaralanmalar, ölmeler, insan vücudunun parçalanması vs göreceksin illaki. Bunlarla başa çıktın diyelim bir de işin psikolojik durumu ve üst devrelerden mobing görme kısmı var. Ayrıca bildiğim kadarıyla ordunun büyük birçoğunluğu astsubaylardan oluşuyor bu da birçok pis işi senin yapacağın anlamına geliyor.(pislikten kastım terörist vurma vs değil asker olmak çok şerefli bir meslek yanlış anlaşılmasın ben gecenin gündüzünün olmayacağından bahsediyorum)
Ayrıca bunların yanında bir de askerliğin gurur verici olduğunu bilmekte fayda var. Seçim senin ancak bana kalırsa subay ol derim astsubay değil. Ve hava subayı olursan çok daha prestijli olur.

Bölüm ortalamanı yüksek tut, dilini geliştir, ALES ve YDS’den yüksek puan alıp akademisyen olabilirsin tarih bölümünden. Sonra da hemen yüksek lisansına ve ardından doktorana başlarsın. İlla asker olmak istiyorsan da 4 yıllık bir bölüm bitir ardından muvazzaf subay ol. Subayların işi daha rahat.

Kardeşim zor bir meslek, hani her mesleğin zorlukları var ama bu meslek gerçekten çok zor bir meslek. Eğer vatan sevgisi için yaparım kafasında değilsen ne maaş için ne başka bir şey için yapılmaz. Güzel bir meslek, ama çok zor.
Askerlik sadece bir kesim için zor değil; Sözleşmeli er'i için de zor (6 ay zorunlu askerlikten bahsetmiyorum.) çavuşlar için de zor, astsubaylar için de zor, teğmen için de zor, yüzbaşı için de zor hepsi için zor.

Madem ki sağlıktan mülakattan geçtin, İntibak eğitimine çağrıldın. Gitmeden önce ANTK41'i güzelce oku ve anla. Oraya gidenlerin çoğu zaten ilk defa disiplin altına girecek insanlar. Bu saatten sonra dönmek olmaz. Yolun açık olsun.

Nöbet psikoloji bozmaz. Yani tamam ilk defa başlayacak biri için zorluğu var elbet ama genel olarak askeri disiplin altında yaşanan en olağan şey zaten nöbet.

Psikolojiden kastım, o kışlanın içine bir girince, başka biri oluyorsun. Dünyan ordan ibaret oluyor. Tabii normal işlerdede ömür çürütüyoruz aynı şekilde hepimiz aslında ama sivil hayat ile askeri düzen çok farklı. Ha bunu ve o hiyerarşik düzeni çok seven, gurur duyarak ve haz alarak yapan insanlarda var mesela, öylede olabilirsin.

Ama tavsiyem, ilerde imkan bulursan Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesine geçmeye çalış, orda askeri hiyerarşi ve disiplin Kara'ya göre daha rahat. Benim gördüğüm Hava Astsubay'ları düz memur gibi takılıyordu kışlada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…