MSÜ kazandıktan sonra neden TYT-AYT sınavına girilir?

Katılım
21 Haziran 2021
Mesajlar
388
Çözümler
1
Ben olayi kavrayamadim zaten MSÜ sinavina girince ne kazandigin belli oluyor hangi puan turunden hangi Bolu'mun aldigi belli. Harp okulu PUA'ni ayri, astsubay MYO puanlari ayri neden TYT AYT'ye girme zorunlulugu var o sinav neyi belirliyor tam olarak.

msü 2022 taban puanlar.JPG
 
Şöyle düşünün. Milli savunma üniversitesi bir üniversite. Üniversiteler YKS ile alıyor. Önlisanslar sadece TYT tabii. Ama bu okulun farkı askeri okul olması. Askeri okula çağrılmak için de MSÜ sınavı yapiliyor. Bu sonuç senin çağrılma sıranı belirleyecek. Yüksek olursa HO mülakatına düşük olursa sadece MYO tercihlerinden çağrılacaksın. YKS'de MSÜ mülakatları sonucu belirlenecek ADP puanını etkileyecek yani ADP sıralamanı. Mülakatlar sonrası okula çağrılar bunun üzerinden yapılacak. En yüksek olan HHO gidecek gibi.
 
Şöyle düşünün. Milli savunma üniversitesi bir üniversite. Üniversiteler YKS ile alıyor. Önlisanslar sadece TYT tabii. Ama bu okulun farkı askeri okul olması. Askeri okula çağrılmak için de MSÜ sınavı yapiliyor. Bu sonuç senin çağrılma sıranı belirleyecek. Yüksek olursa ho mülakatına düşük olursa sadece MYO tercihlerinden çağrılacaksın. YKS'de MSÜ mülakatları sonucu belirlenecek adp puanını etkileyecek yani adp sıralamanı. Mülakatlar sonrası okula çağrılar bunun üzerinden yapılacak. En yüksek olan HHO gidecek gibi.

Ben simdi MSU sinavinda KHO esit agirlik ya da sozel puan turunden tutturabilsem AYT sinavinda ne yapmam bekleniyor. Ordaki hedef ne olacak hocam.
 
Ben simdi MSU sinavinda KHO esit agirlik ya da sozel puan turunden tutturabilsem AYT sinavinda ne yapmam bekleniyor. Ordaki hedef ne olacak hocam.
AYT sınavına girmiş insanların sıralamalarını paylaşan sayfalar ve YouTube kanallari var ordan bak kafanda bir şekil oluşur. Ama çok puan istemiyor KHO. Sözel tam bilmiyorum sıralamasını kontenjanı az sanırım. Yotubede var rehberler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı