MSÜ mezun ve yaş sınırı nasıl işler?

Baris041

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, ben 2023 Ağustos açık lise mezunuyum açık liseden mezun olduğum zaman yaşım 17'di. Bu sene MSÜ gireceğim ve yaşım 18. sorum şu benim mezun olduğum tarih 2023 benim MSÜ subaylık (astsubay sormuyorum) 2025'te son kez mi deneme şansım olacak yoksa yaşımdan dolayı 2026'da da deneme şansım olacak mıdır? Subaylık için yaş sınırı bildiğiniz gibi 20'dir. 2026'da haliyle 20 yaşında olacağım cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Aslında mezun tarihine bakılma sebebi açık liseden erken mezun olanlar fazladan 1 sene girmesinler diye 😃 Aksi halde liseyi 4 senede örgün bitiren kişi 2 yıl deneyebilirken siz 3 yıl deneme hakkına sahip oluyorsunuz.

Aslında mezun tarihine bakılma sebebi açık liseden erken mezun olanlar fazladan 1 sene girmesinler diye 😃 Aksi halde liseyi 4 senede örgün bitiren kişi 2 yıl deneyebilirken siz 3 yıl deneme hakkına sahip oluyorsunuz.
Merhaba cevabınız için teşekkür ederim ben açık liseden ağustosta mezun olduğum için o sene girme hakkım yoktu ve normal bir birey harp okullarına 3 kez astsubay için 4 kez deneyebilir şimdi benim harp için seneye son malesef

Merhaba cevabınız için teşekkür ederim ben açık liseden ağustosta mezun olduğum için o sene girme hakkım yoktu ve normal bir birey harp okullarına 3 kez astsubay için 4 kez deneyebilir şimdi benim harp için seneye son malesef
İşte sizin gibi arada kalanlar çok. Ama yapacak bir şey de yok maalesef.

21/12/2022 tarihinde liseden mezunum (açık lise) 2005 liyim 2025 msü ye girmeme engel midir

@450909 hocam bakabilir misiniz soruma

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı