MSÜ sınavı şansımıza kötü geçti ve barajı dahi geçemedik diyelim fakat TYT'yi iyi yaptık. MSÜ ayrı olarak mı değerlendiriliyor yoksa TYT ile toplamının ortalaması mı alınıyor?
MSÜ danışmalığını arayıp sordum astsubay için MSÜ %40 , TYT %60 etkiliyor demişlerdi. Barajı geçememiş bile olsak.MSÜ sınavı ayrı olarak değerlendirilir, TYT ile toplamının ortalaması alınmaz. Barajı geçemeseniz dahi TYT'ye herhangi bir etkisi olmaz.
MSÜ danışmalığını arayıp sordum astsubay için MSÜ %40, TYT %60 etkiliyor demişlerdi. Barajı geçememiş bile olsak.
MSÜ sınavı şansımıza kötü geçti ve barajı dahi geçemedik diyelim fakat TYT'yi iyi yaptık. MSÜ ayrı olarak mı değerlendiriliyor yoksa TYT ile toplamının ortalaması mı alınıyor?
Evet, TYT sınavı ayrı bir sınav. Birbirlerini etkiliyorlar mı olarak sormuşsunuz bunun cevabı hayır. Astsubaylık için MSÜ dışında TYT'ye de girmeniz gerektiği için TYT sınavınız da önemli.
Bende öyle sanıyordum fakat MSÜ'nün numarasını arayıp sorduğumda dediğim cevabı aldım. TYT puanı ile toplanıp hesaplanıyor dediler, yani birbirini etkiliyor. Tekrar arayıp soracağım yine de.Kral MSÜ'de barajı geçemediysen okula girmeye hak kazanamıyorsun.
Bende öyle sanıyordum fakat MSÜ'nün numarasını arayıp sorduğumda dediğim cevabı aldım. TYT puanı ile toplanıp hesaplanıyor dediler, yani birbirini etkiliyor. Tekrar arayıp soracağım yine de.
Göreceğiz bakalım, inşallah danışmanın dediği gibidir. Belki değişmiştir sistem.Mart'ta yapılan MSÜ sınavı sadece sizin temmuz ayında yapılacak sözlü mülakata hak kazanıp kazanmadığnızı belirler. Mülakatı geçen her adayın adp si hesaplanır TYT-AYT puanı sözlü mülakat puanı spor puanı sizin okula yerleşip yerleşmeyeciğinizi belirler. Yani yapılan MSÜ sınavın kötü geçtiyse bu sene mülakatlara gitmeye hak kazanamazsın en baştan elenirsin.
Barajı da geçemedik diye belirttim telefonda. Ona rağmen böyle cevap aldım.barajı geçersen öyle oluyor reis
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.