MSÜ sınavı mantığı nedir?

ANAMOLY

Decapat
Daha fazla  
Merhaba! Ben bu yıl liseden mezun olarak MSÜ sınavına girmek ve KHO da okumak istiyorum. Ama anlamadığım yerler var;
-MSÜ sınavından sonra yapmam gerekenler neler?
-AYT ve TYT netlerim neler olmalı?
-MSÜ sınavı sadece mülakata çağrılmam için yapılan bir sınav?

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

MSÜ baraj puanları istediğin okul için mülakatlara çağırılman için minimum bir puandır. Harp okulları lisans eğitimi verdiği için YKS'de hem TYT hem de AYT sınavına girmen gerekir. Minimum sıralaman 150 bin içerisinde olmalı eğer sayısalcıysan. Mülakatlara çağırıldıktan sonra Ön sağlık, kişisel test, spor mülakatı, sözlü mülakat, sağlık mülakatı var. TYT AYT netlerin burada önem kazanıyor çünkü mülakatların hepsini geçsen de ADP dediğimiz Aday Değerlendirme Puanı ortaya çıkıyor ve okula çağrımları bu puan türünden değerlendiriyorlar. Bu ADP YKS puanın ve mülakatlardaki başarılarının belli oranlarda alınmasıyla belirlenir ve hiçbir şekilde net bir oran yoktur, gizli tutulur. HHO istiyorsan TYT 85 AYT 50 yeterli olur.

MSÜ baraj puanları istediğin okul için mülakatlara çağırılman için minimum bir puandır. Harp okulları lisans eğitimi verdiği için YKS'de hem TYT hem de AYT sınavına girmen gerekir. Minimum sıralaman 150 bin içerisinde olmalı eğer sayısalcıysan. Mülakatlara çağırıldıktan sonra Ön sağlık, kişisel test, spor mülakatı, sözlü mülakat, sağlık mülakatı var. TYT AYT netlerin burada önem kazanıyor çünkü mülakatların hepsini geçsen de ADP dediğimiz Aday Değerlendirme Puanı ortaya çıkıyor ve okula çağrımları bu puan türünden değerlendiriyorlar. Bu ADP YKS puanın ve mülakatlardaki başarılarının belli oranlarda alınmasıyla belirlenir ve hiçbir şekilde net bir oran yoktur, gizli tutulur. HHO istiyorsan TYT 85 AYT 50 yeterli olur.

Ben KHO istiyorum mecburi 150 bine girmem mi lazım?

Ben KHO istiyorum mecburi 150 bine girmem mi lazım?

Mecburi diye bir şey diyemeyeceğim. Bu noktada önemli olan şey ADP yüksek tutmak. Genelde Harp Okulları arasında en düşük ADP ile alan KHO oluyor ama genellikle. Bahsettiğim gibi ADP'yi belirleyen faktörlerin yüzdeleri her sene değişiyor ve kamuoyuna açıklanmıyor. Bu yüzden YKS'de ne kadar iyi yaparsan iyi olur. Üstelik KHO 3 alandanda alım yapıyor yani sayısal sözel ve eşit ağırlıktan alım yaptığı için kazanma şansın artıyor. Sayısalda genellikle ilk 150 k
Eşit ağırlıkta genellikle ilk 80 k ve sözelde genellikle ilk 40-50 k sıralama iyi olacaktır ama bunlar minimum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı