Milli Savunma Üniversitesi sınavı nasıl geçti? İlk önce ben nasıl geçtiğini söyleyeyim: Tırt
Sınava girmedim ama sorulara bakayım. Onda da %10'u açıklanmış ama yapacak bir şey yok.
Matematik kısmında zor bir şey yok.
2018 TYT'de 39 doğru yaptım. Yanlış olan sorumu göstersem bunu mu yapamadın deyip gülersiniz. Bir şekilde kaydırmışım ya da işlem hatası.Sınava girseydin anlardın matematiğin ne kadar zor olduğunu. MSÜ değil sanki AYT sınavı yapmışlar. Sırf kendini denemek için, asker olacak arkadaşların önlerini kapatan fenci tayfa bile yapamamış matematiği.
2018 TYT'de 39 doğru yaptım. Yanlış olan sorumu göstersem bunu mu yapamadın deyip gülersiniz. Bir şekilde kaydırmışım ya da işlem hatası.
Bu yüzden bence gayet kolay o sorular. Soruların tamamı yayınlanınca da gel, 45 dakika içerisinde hepsini çözeyim. En kötü 35 tanesini o sürede doğru çözerim. 2019 TYT ve AYT sorularını giren arkadaşlarıma çözmüştüm. Yanlış soruyu da ben çözerken fark ettik.
Fenci tayfa fen bölümünde okuduğu için kendine öyle sesleniyor. TM'ciler de öyleyiz diye gezerler ama sorsan 24 edebiyattan 20 doğru bile yapamazlar. O edebiyatın bulunduğu bölümdeki 40 soruda 30 tane bile yapamazlar.
TYT denemesi olarak girenleri diyorsan tercih yapmadıkları sürece kimsenin önünü tıkamazlar. Mühendislikte 300 bin olan gibi bir baraj söz konusu ise zaten o baraj çevresindekiler o bölümleri hak etmeyecek kadar düşük yapan kişiler oluyor.
165 dakika TYT çözmeye alışmaya başlayınca yetişmedi bu arada. 90 soru falan çözdüm herhalde tam hatırlamıyorum.
Sosyal iyidi. Matematik ve Türkçe toplam 26 boşum var ama yaptığım paragraf ve problem soruları bir nebze iyi idi diğer sorular ile birbirlerini dengeler umarım. Fen hızlı çözeyim derken birkaç tane iki şık arasında kaldığım soru yanlış büyük ihtimalle.
Umarım çok batmam yaGit gide düşüyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.