MSÜ sınavına YKS'den önce mi yoksa sonra mı girilmeli?

Makaleler
1
Arkadaşlar, harp okulunda okumak istiyorum. Bu nedenden doalyı YKS girme zorunluluğu var. 11.sınıf olduğum için 2023 de YKS sınavında iyi bir net çıkardıktan sonra yerleşmeyip 2024 de MSÜ sınavına girip 2024 YKS sınavına girmem gerekiyor mu? Yoksa 2023 Nisan ayında MSÜ sınavına girip yine 2023 Temmuz'da YKS sınavına girmem şart mı?

Benim bildiğim MSÜ YKS'den önce oluyor ve evet eğer Harp okulu istiyorsanız YKS'ye de girmeniz lazım yoksa elenirsiniz diğer rakiplerinizin karşısında. Ben Hava Harp Okulu istiyorum önce MSÜ'ye girip iyi bir puan ardından da YKS'den hatırı sayılır bir puan çıkarmak lazım.

Benim bildiğim MSÜ YKS'den önce oluyor ve evet eğer harp okulu istiyorsanız YKS'ye de girmeniz lazım yoksa elenirsiniz diğer rakiplerinizin karşısında. Ben hava harp okulu istiyorum önce MSÜ'ye girip iyi bir puan ardından da YKS'den hatırı sayılır bir puan çıkarmak lazım.

Yani demek istediğin 2023 Nisan ayında MSÜ sınavına girip ardından 2023 Temmuz YKS'ye girmek gerekli.

Yani demek istediğin 2023 Nisan ayında MSÜ sınavına girip ardından 2023 Temmuz YKS'ye girmek gerekli.
Yani evet eğer Harp okulu istiyorsanız YKS şart bildiğim kadarıyla ha bazı bölümlerde bildiğim kadarıyla AYT şart değil ama yine de YKS'ye girip TYT sınavına girmeniz gerek benim bildiğim.

Benim bildiğim kadarıyla MSÜ, YKS'den önce yapılıyor dolayısıyla ikisine de girmek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı