MSÜ de 4 farklı bölüm var. Kara, Deniz,Hava ve Sahil GüvenlikBen bir kızım ve milli savunma üniversitesine gitmek istiyorum, MSÜ sınavında kaç puan almam gerekiyor? Eğer MSÜ kazanıp gidersem ne olarak mezun olabilirim?
MSÜ de 4 farklı bölüm var. Kara, Deniz, Harp ve Sahil Güvenlik
Öncelikle hangisine gitmek istiyorsun. Kara dersen astsubay ve subay olarak ikiye ayrılıyor.
Subaylık için sayısal 367. EA da 370. Sözel puanı ile sadece erkek alımı yapılmış.Kara harp istiyorum ve kadın astsubay alımı yok diye biliyorum, subay olmak isterim ancak YKS'den önce gireceğim MSÜ sınavından en az kaç puan almam gerekiyor bilmiyorum
Subaylık için sayısal 367. EA da 370. Sözel puanı ile sadece erkek alımı yapılmış.
Kaynak
Puan bazlı düşünmek çok hatalı aslında. Sıralama düşünmelisiniz. Puan sınavın zorluğuna göre değişir fakat sıralama çoğu zaman 5 aşağı 5 yukarı aynı gelir
Subaylık da iş MSÜ'de bitmiyor ayrıca YKS'de AYT'de az da olsa başarı göstermeniz gerekiy
Subaylık için sayısal 367. EA da 370. Sözel puanı ile sadece erkek alımı yapılmış.
Kaynak
Puan bazlı düşünmek çok hatalı aslında. Sıralama düşünmelisiniz. Puan sınavın zorluğuna göre değişir fakat sıralama çoğu zaman 5 aşağı 5 yukarı aynı gelir
Subaylık da iş MSÜ'de bitmiyor ayrıca YKS'de AYT'de az da olsa başarı göstermeniz gerekiyor.
Çok soru çözmek gerekiyor. Ve hiç bir konudan eksiğinin olmaması gerekiyor. Çünkü TYT gibi değil. AYT de bilmeyen hiç bir şey yapamıyor.AYT'ye nasıl çalışmam gerektiği hakkında bir öneriniz varsa alabilirim
Çok soru çözmek gerekiyor. Ve hiçbir konudan eksiğinin olmaması gerekiyor. Çünkü TYT gibi değil. AYT de bilmeyen hiçbir şey yapamıyor.
Kendimde bir YKS öğrencisi olarak bu konuda size pek yardımcı olamadım ama yeni konu açarsanız size yardımcı olacak kişiler vardır mutlaka.
Çok teşekkür ederim. Umarım sizde istediğiniz yere yerleşirsiniz.Yine de teşekkür ediyorum umarım sizde istediğiniz yerleri kazanırsınız
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.