MSÜ'de 1.25 - 2.25 göz Hava Harp Okulu'na katılmaya engel midir?

zapkinuss

Femtopat
Katılım
9 Mart 2025
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle göz numaram 1.25'e 2.25, HHO'da okuyup jet pilotu olmak istiyorum.

Şimdi daha önceki gözlük reçete kayıtlarım var ve 2 derecenin üstünde. Bu okula giriş veya pilotluk için bir engel mi?

Onun dışında özel hastanede no touch lazer ameliyatı olup sisteme bunu geçirmezsek ve pilotajda son aşama doktor topografi istemezse pilot olabilir miyim? Olursam g testinde gözlerimde bir hasar oluşur mu?

Bir de ek olarak farz edelim ki doktor topografi istedi ve son aşamada kaldım, HHO'dan sivil Pilotaj'a yatay geçiş yapabiliyor muyum veya pilotluk da kaldıktan sonra hâlâ HHO'da hava astsubay veya mühendislik okuyabiliyor muyum?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1'i geçmemesi lazım diye biliyorum ama bu Hava Harp Okulunun kendi koyduğu şart Türkiye'de ki hava yolu şirketleri 3'e kadar alıyorlar.
 
Şuan ki göz numarasıyla HHO girmen imkansız, No Touch ile girme işi kesin değil, giren çok var.
Artı olarak diyelim No Touch oldun ve girdin, 4 yılın sonunda göz derecelerinin artmayacağının garantisi yok eğer derecen de artış olursa pilotaja elverişli raporu alamaz ve yer subayı olarak görev yerine atanırsın.

Şunu da eklemek istiyorum, gözünü 1 yıl önceden çizdir.
 
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Madde 36, 2. fıkrada 'tashihle her bir gözde görmeleri tam olmak şartıyla, her bir gözde 1.00 (bir dâhil) diyoptriye kadar olan miyopi, hipermetropi ile 1.00 (bir dâhil) diyoptriyi geçmeyen astigmatizmalar öğrenciliğe engel değildir. ' ifadesi yer almaktadır. Ayrıca G testi hakkında bişey diyemeyeceğim hocam, doktora danışınız.
 
Bu pilotaja elverişli raporu alamazsam sivil pilotaj da mı yapamıyorum anlamına gelecek? Çünkü sivil pilotajın jet pilotlarına göre daha rahat. Birde yatay geçişle sivil pilotaja geçebilir miyim?
 
Bu pilotaja elverişli raporu alamazsam sivil pilotaj da mı yapamıyorum anlamına gelecek? Çünkü sivil pilotajın jet pilotlarına göre daha rahat. Birde yatay geçişle sivil pilotaja geçebilir miyim?
Hayır sadece askeri pilot olamayacaksın anlamına gelir, sivil havacılıkta farklı bir sağlık testine tabii tutulacaksın.
Yatay geçişi bilmiyorum.
Ayrıca pilot olamazsan yer ekibine dahil ediliyorsun, bunu bilerek gir yoksa ayrılmayı düşünürsen tazminat ödetirler.
Ha birde HHO girerken her öğrenciye 14 sortili (13 de olabilir) uçuş yaptırıyorlar, yani HHO girmeden önce uçuş eğitimi alıyorsun, HHO girerken nasıl uçuşa elverişli raporu alıyorsan, mezuniyet sırasında da alıyorsun.

Bence 4 yıl üni bitirip havayolu şirketlerinin pilot yetiştirme kurslarına katıl, benden öneri, şartlar gayet uygun, adamlar sana 4 yıl üni bitir, ingilizceni geliştir gel seni teste tabii tutalım işin sonunda da mesleğini eline verelim diyorlar. Bence bir düşün.
 
Oldukça yüksek numaranız ve numaralarınızın arasındaki fark da yüksek. Eğer -0.75 bile olsaydı da elenme durumunuz olabilirdi, tabii bu durum heyete bağlı. -0.75 göz numarasında ileride göz numaranızın büyüme ihtimalini göz önünde bulundurarak karar veriliyor. HHO, düşündüğünüz için bu oldukça zor görünüyor.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…