MSÜ'de mühendislik bölümleri var mı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Merhaba, bir hafta sonra MSÜ sınavına gireceğim. Ben eşit ağırlık öğrencisiyim YBS istiyorum ama eğer MSÜ'de iyi bir net yapabilirsem, mühendislik tercih edebilirim. MSÜ'de mühendislik bölümleri olduğunu duymuştum. Acaba var mı? Veya başka hangi bölümler var?
YKS ile mühendislik okumak mı daha mantıklı olur yoksa MSÜ ile mi?

MSÜ de sadece asker olmuyor musun ben oyle biliyorum?

1679827774888.png

Ben de yeni görüyorum.

Merhaba, bir hafta sonra MSÜ sınavına gireceğim. Ben eşit ağırlık öğrencisiyim YBS istiyorum ama eğer MSÜ'de iyi bir net yapabilirsem, mühendislik tercih edebilirim. MSÜ'de mühendislik bölümleri olduğunu duymuştum. Acaba var mı? Veya başka hangi bölümler var?
YKS ile mühendislik okumak mı daha mantıklı olur yoksa MSÜ ile mi?

O hatayı yapmayın hocam biraz hayallerinizi yıkacağım belki fakat gerekli ben hava harp üzerinden bilgisayar mühendisliği alanında ilerlemek için başvuru yapmıştım geçirdiğim burun amileyatı sebebiyle elendim ama aynı yolda giden arkadaşım mülakatı geçip bölüme girdi fakat şu an çok pişman çünkü kendisi sadece bir asker olarak yetiştiriliyor 3.senesinde artık mühendislik kariyerinin bittiğini anladı ve havacı subay olma yolunda ilerliyor :(

Askerî eğitimin yanında bir mühendislik eğitimi seçiyorsunuz. Hava harp için genelde fazla zorlamasın diye endüstri seçiliyor diye duymuştum. YKS ile gireceğiniz mühendislik bölümleri gibi değil bunlar.
Mezun olunca mühendis diploması da alıyorsunuz ama subay da oluyorsunuz. Tazminatı öderim mühendis olurum diyorsanız askerliği bırakıp diploma ile mühendislik yapabilirsiniz. 🙂

O hatayı yapmayın hocam biraz hayallerinizi yıkacağım belki fakat gerekli ben hava harp üzerinden bilgisayar mühendisliği alanında ilerlemek için başvuru yapmıştım geçirdiğim burun amileyatı sebebiyle elendim ama aynı yolda giden arkadaşım mülakatı geçip bölüme girdi fakat şu an çok pişman çünkü kendisi sadece bir asker olarak yetiştiriliyor 3.senesinde artık mühendislik kariyerinin bittiğini anladı ve havacı subay olma yolunda ilerliyor :(
O zaman ben sadece kendimi denemek için sınava gireyim. AYT konularında zorlandığım için alternatifler arıyorum da o yüzden sordum. Belki Aselsan'da mühendis olurum diye düşündüm.

O zaman ben sadece kendimi denemek için sınava gireyim. AYT konularında zorlandığım için alternatifler arıyorum da o yüzden sordum. Belki ASELSAN'da mühendis olurum diye düşündüm.

AYT de zorlanırken mühendislikte acı çekeceğinizi belirmem gerek çünkü matematik ve fizik dersleriniz çok ağırlaşacak AYT artık çerez gelecek deneyimledim :)
TYT ciddi iyi diyorsanız tavsiyem Marmara üniversitesinde 2 yıllık okuyup DGS ile 4 yıllığa çıkmak olur hem Marmara'dan çok iyi bir altyapı edindiğiniz için 4 yıllık mühendislikte cidden rahat edersiniz ama kesinlikle AYT kasmaktan daha zorlu bir yol bilginiz olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı