MSÜ'de mühendislik bölümleri var mı?

Makaleler
8
Daha fazla  
Meslek
Tekno-Lokum
Merhaba, bir hafta sonra MSÜ sınavına gireceğim. Ben eşit ağırlık öğrencisiyim YBS istiyorum ama eğer MSÜ'de iyi bir net yapabilirsem, mühendislik tercih edebilirim. MSÜ'de mühendislik bölümleri olduğunu duymuştum. Acaba var mı? Veya başka hangi bölümler var?
YKS ile mühendislik okumak mı daha mantıklı olur yoksa MSÜ ile mi?

Askerî eğitimin yanında bir mühendislik eğitimi seçiyorsunuz. Hava harp için genelde fazla zorlamasın diye endüstri seçiliyor diye duymuştum. YKS ile gireceğiniz mühendislik bölümleri gibi değil bunlar.
Mezun olunca mühendis diploması da alıyorsunuz ama subay da oluyorsunuz. Tazminatı öderim mühendis olurum diyorsanız askerliği bırakıp diploma ile mühendislik yapabilirsiniz. 🙂
Tazminatı ödersin ödemesine de iş bulabilir misin? Yukarıdaki arkadaş gibi mühendis olarak değil subay olarak yetiştiriyorlar gibisinden yorumlar yapılıyor. Böyleyse mesleği nasıl icra edecek eğer ayrılırsa?

Tazminatı ödersin ödemesine de iş bulabilir misin? Yukarıdaki arkadaş gibi mühendis olarak değil subay olarak yetiştiriyorlar gibisinden yorumlar yapılıyor. Böyleyse mesleği nasıl icra edecek eğer ayrılırsa?
Bilemeyeceğim ama evet harp okulunda asker olarak yetiştirildiğini duydum.

11, 12. sınıftayken ben de düşünmüştüm, 12'nin sonlarında vazgeçmiştim zaten. Şimdi mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim, memnunum. 🙂

Bilemeyeceğim ama evet harp okulunda asker olarak yetiştirildiğini duydum.

11, 12. sınıftayken ben de düşünmüştüm, 12'nin sonlarında vazgeçmiştim zaten. Şimdi mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim, memnunum. 🙂
Hocam mimarlık da bi ara aklıma takılıyordu da iş anlamında çok sıkıntılıymış. Hatta dünyada bile genel olarak sıkınıtlıymış sanırım Türkiye'ye göre iyi olsa bile.

Hocam mimarlık da bi ara aklıma takılıyordu da iş anlamında çok sıkıntılıymış. Hatta dünyada bile genel olarak sıkınıtlıymış sanırım Türkiye'ye göre iyi olsa bile.
🤷‍♂️ çok mezun veriyor doğru. Hocalarımız da söylüyor, öğrenciler arasında da konuşuluyor. Çok dert edip takılan görmedim ama işimiz hazır rahatlığında olan da yok. 🙂

Ama bayağı bayağı sıkıntılı diye biliyorum. Bir de yapay zeka muhabbeti var ya.
Mimarlık gibi meslekler daha çok etkilenecek diyorlar.
Mimarlık sevmeden yapabileceğiniz bir meslek değil, bırakın yapmayı okuyabileceğiniz bölüm bile değil. Yapacağı işi, okuduğu bölümü seven biri de kendini yapay zekadan çok iş yapacak seviyeye getirebilir bence. Okulun çoğunluğunda göremiyorum maalesef. 🙂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı