MSÜ'ye gidilmeli mi?

Kostok85

Femtopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, MSÜ'nün spor (fyt 28) ve sözlü mülakatlarını geçtim. Son olarak YKS (ham 284 puan yerleştirme 340 puan aldım) sınavı açıklandı ve beni MSÜ'den çağırmalarını bekliyorum. Ancak kime sorsam subay, astsubay olma çok zor vs diyorlar. Bir mühendislik vs oku diyorlar daha sonra tekrar istersen subaylığa geçersin diyorlar (bu puanlara mühendislik gelmez biliyorum fakat bilgisayar programcılığından girip DGS ile 4 yıla tamamlamayı düşünüyorum.) Hatta FETÖ'den dolayı 10 yıllık astsubaylığını bırakmak zorunda kalan birisi asla gitme o ortama girme diyor. (sahil güvenlik astsubaylığı yazdım ama bunun hakkında gram fikrim yok ne önerirsiniz?) astsubaylığa gideyim mi yoksa bilgisayar programcılığından devam mı edeyim?

Bence subay olunmayacaksa kişisel hayatını bu derece sınırlandıran bir meslek yapılmaz. Subay olacak olsaydın yan bir bölüm daha okuman gerekiyordu, askerlik malum erken emekli olunan bir meslek, yıpranma payı vs. ikramiyesi de çok oluyor. Demek istediğim ikinci bir kariyer imkanın ve bu kariyer imkanını hayata geçirecek birikimin de oluyor subay olduğunda.

Programcılık bölüm olarak iyi bir bölüm değil, adam akıllı bir şeyler öğretmiyorlarmış bile, ama 4 senelik yazılım bölümleri okusan da okulun sana katabileceği şeyler bir yere kadar, kendini geliştiremeyen kimse düzgün iş bulamıyor, malum günümüz trendi yazılım. DGS ile tamamlanabilir.

Herkese merhaba, MSÜ'nün spor (fyt 28) ve sözlü mülakatlarını geçtim. Son olarak YKS (ham 284 puan yerleştirme 340 puan aldım) sınavı açıklandı ve beni MSÜ'den çağırmalarını bekliyorum. Ancak kime sorsam subay, astsubay olma çok zor vs diyorlar. Bir mühendislik vs oku diyorlar daha sonra tekrar istersen subaylığa geçersin diyorlar (bu puanlara mühendislik gelmez biliyorum fakat bilgisayar programcılığından girip DGS ile 4 yıla tamamlamayı düşünüyorum.) Hatta FETÖ'den dolayı 10 yıllık astsubaylığını bırakmak zorunda kalan birisi asla gitme o ortama girme diyor. (sahil güvenlik astsubaylığı yazdım ama bunun hakkında gram fikrim yok ne önerirsiniz?) astsubaylığa gideyim mi yoksa bilgisayar programcılığından devam mı edeyim?

Aile hayatı istiyorsan maalesef askerlik çok kısıtlar onu buna göre karar ver.

Açıkçası bir yakınım kara astsubay hocam. Devlet memuru gibi sabah gidiyor akşam geliyor hafta da 1 kere ya da 2 kere yalan olmasın gece de duruyor. Ondan hariç krallar gibi yaşıyor adam. (kendisi evli ve kızı var. Adam tatilini de yapıyor işinde de çalışıyor askeriye de hangi bölümde kısımda bilmiyorum ama gayet iyi()

Askeri hayat kararlı adanmışlık gerektiriyor. Eğer o disipline, iş yoğunluğuna, sürekli tayinlere hazırsanız tercihinizde devam edebilirsiniz. Ama en ufak bir şüpheniz varsa kararınızdan emin olana kadar hamle yapmayın. İyice tartın.
Hayali subay olmak olan kişiler, alternatif bir hayatı karşılayamayacak (ekonomik, ailesi olmayan) kişiler askerliği tercih ediyorlar. Sıkıntıya gelemeyecek, disiplini kaldıramayacak kişilerde ise çok yıkıcı olabiliyor. Dediğim gibi, iyice hesaplayın. Kendinizi dürüstçe tartın. Sonra karar verin.

Bence subay olunmayacaksa kişisel hayatını bu derece sınırlandıran bir meslek yapılmaz. Subay olacak olsaydın yan bir bölüm daha okuman gerekiyordu, askerlik malum erken emekli olunan bir meslek, yıpranma payı vs. ikramiyesi de çok oluyor. Demek istediğim ikinci bir kariyer imkanın ve bu kariyer imkanını hayata geçirecek birikimin de oluyor subay olduğunda.

Programcılık bölüm olarak iyi bir bölüm değil, adamakıllı bir şeyler öğretmiyorlarmış bile, ama 4 senelik yazılım bölümleri okusan da okulun sana katabileceği şeyler bir yere kadar, kendini geliştiremeyen kimse düzgün iş bulamıyor, malum günümüz trendi yazılım.

Bu YKS puanıyla subaylık gelmiyor maalesef (sanırım öyle) astsubaylık geliyor yine de gitmeli miyim?

Bu YKS puanıyla subaylık gelmiyor maalesef (sanırım öyle) astsubaylık geliyor yine de gitmeli miyim?
Dostum senin kişisel kararlarına bağlı, istemediğin, emin olmadığın hiçbir şeyi yapma. Ben de Hava Harp istiyordum, boyum çok uzun diye almamışlardı beni. Hava Harp seçme sebebim de en rahatının o olmasıydı. Kara vs. çekilecek dert değil bence. Askerlik mesleğine de değer veren birisiyim.

Açıkçası bir yakınım kara astsubay hocam. Devlet memuru gibi sabah gidiyor akşam geliyor hafta da 1 kere ya da 2 kere yalan olmasın gece de duruyor. Ondan hariç krallar gibi yaşıyor adam. (kendisi evli ve kızı var. Adam tatilini de yapıyor işinde de çalışıyor askeriye de hangi bölümde kısımda bilmiyorum ama gayet iyi()
Güzel dostum sonsuza kadar o düzende devam etmiyorlar bildiğim kadarıyla. Yarın bir gün sınır ötesi görevine de gitmek durumunda kalabilir. Sıradan bir devlet memurluğu ya da meslek gözüyle bakmamak gerek. Canı gönülden sevmeyen ve istemeyen birinin yapabileceği bir iş değil bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı