MSÜ'ye gidilmeli mi?

Dostum senin kişisel kararlarına bağlı, istemediğin, emin olmadığın hiçbir şeyi yapma. Ben de hava harp istiyordum, boyum çok uzun diye almamışlardı beni. Hava harp seçme sebebim de en rahatının o olmasıydı. Kara vs. çekilecek dert değil bence. Askerlik mesleğine de değer veren birisiyim.

Ama diğer yandan başka mükemmel bir kariyer planım yok hocam ne yaparım onu da bilmiyorum. Mesela sen yüksek bir puan almışsın ki hava seçmişsin ama ben daha onu bile yapamıyorum.

Ama diğer yandan başka mükemmel bir kariyer planım yok hocam ne yaparım onu da bilmiyorum. Mesela sen yüksek bir puan almışsın ki hava seçmişsin ama ben daha onu bile yapamıyorum.
Yaşını bilmiyorum, ancak gençsen sırf okumak için okuma, astsubaylık kafana yatıyorsa da zaman kaybetme derim. Bence çok daha iyisini yapabilirsin.

Yaşını bilmiyorum, ancak gençsen sırf okumak için okuma, astsubaylık kafana yatıyorsa da zaman kaybetme derim. Bence çok daha iyisini yapabilirsin.

Yaş 19 okumak için okumak değil efendim küçüklüğümden beri bilgisayara ve teknolojiye ilgim var. (bir bilgisayar teknisyeni kadar bilgisayara hakimim). Yani bilgisayarı sevdiğim için gideceğim fakat orada da iş bulamam diye korkuyorum.

Yaş 19 okumak için okumak değil efendim küçüklüğümden beri bilgisayara ve teknolojiye ilgim var. (neredeyse bir bilgisayar teknisyeni kadar bilgisayara hakimim). Yani bilgisayarı sevdiğim için gideceğim bilgisayar fakat orada da iş bulamam diye korkuyorum.

Şimdi dostum o zaman şöyle söyleyeyim sana, DGS ile iyi bir okula girmek zor, bunun sebebi sınav kolay oluyor ve kolay olduğu için herkes iyi sıralamalar yapıyor, vasat okullar bile bu sebepten dolayı iyi sıralamalar istiyor ve kontenjan sayısı çok az. Bilgisayar ve teknoloji ilgini çekiyorsa buraya yönel bence, ben de puanım yazılım mühendisliğine yetmediği için yönetim bilişim sistemleri yazmıştım mesela. Olay ilgili bölümden mezun olup eğitim sürence kendini geliştirmek zaten.

Şimdi dostum o zaman şöyle söyleyeyim sana, DGS ile iyi bir okula girmek zor, bunun sebebi sınav kolay oluyor ve kolay olduğu için herkes iyi sıralamalar yapıyor, vasat okullar bile bu sebepten dolayı iyi sıralamalar istiyor ve kontenjan sayısı çok az. Bilgisayar ve teknoloji ilgini çekiyorsa buraya yönel bence, ben de puanım yazılım mühendisliğine yetmediği için yönetim bilişim sistemleri yazmıştım mesela. Olay ilgili bölümden mezun olup eğitim sürence kendini geliştirmek zaten.

Say- yerleştirme sıralamam 327k hocam bilgisayarla ilgili herhangi 4 yıllık bir bölüm gelir mi?

Herkese merhaba, MSÜ'nün spor (fyt 28) ve sözlü mülakatlarını geçtim. Son olarak YKS (ham 284 puan yerleştirme 340 puan aldım) sınavı açıklandı ve beni MSÜ'den çağırmalarını bekliyorum. Ancak kime sorsam subay, astsubay olma çok zor vs diyorlar. Bir mühendislik vs oku diyorlar daha sonra tekrar istersen subaylığa geçersin diyorlar (bu puanlara mühendislik gelmez biliyorum fakat bilgisayar programcılığından girip DGS ile 4 yıla tamamlamayı düşünüyorum.) Hatta FETÖ'den dolayı 10 yıllık astsubaylığını bırakmak zorunda kalan birisi asla gitme o ortama girme diyor. (sahil güvenlik astsubaylığı yazdım ama bunun hakkında gram fikrim yok ne önerirsiniz?) astsubaylığa gideyim mi yoksa bilgisayar programcılığından devam mı edeyim?

Bu astsubaylık işi tamamen gönüle bağlı. İçinde en ufak şüphe olan adam intibakta zaten canını çıkartırlar. Gözünü tamamen karartman gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı