MTB için aynakol ve dişlilerde fiyat arttıkça ömür mü uzar performans mı artar?

mhd123

Decapat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
122
Çözümler
1
Herhangi bir dişli alırken fiyatlar çok fazla değişebiliyor. Bunun sebebi nedir? Mesela carbon ve alüminyum kadro arasında alüminyum daha sağlam olmasına rağmen carbon daha hafif olduğu için, carbon kadolar çok daha pahalı satılıyor. Benzer bir durum dişli ve aynakol için geçerli mi? Acera ve Deore arasındaki fiyat farkı neden kaynaklanıyor?
@BilgisayarKurdu.
 
Aluminyum kadrolar, karbon kadrolardan daha saglam degildir oncelikle bunu soyleyerek baslayayim, Ardindan Acera ile Deore arasindaki agirlik farki, teknoloji farki gibi etkenlerden dolayi fiyat farki var. Nasil XT bir arka aktarici ile XTR bir arka aktaricinin fiyati bir degil. Acera ile Deore arasindaki farkida boyle anlayabilirsiniz birisi tamamiyle giris seviyesi bir urunken biri daha cok genel kullaniciya hitap ediyor.
 
Aluminyum kadrolar, karbon kadrolardan daha saglam degildir oncelikle bunu soyleyerek baslayayim, ardindan Acer'a ile deore arasindaki agirlik farki, teknoloji farki gibi etkenlerden dolayi fiyat farki var. Nasil XT bir arka aktarici ile XTR bir arka aktaricinin fiyati bir degil. Acer'a ile deore arasindaki farkida boyle anlayabilirsiniz birisi tamamiyle giris seviyesi bir urunken biri daha cok genel kullaniciya hitap ediyor.

Yani ağırlık kısmını bir kenera bırakırsak, bakımı düzgün yapılmış deore ve acera setler arasındaki ömür farkı ne kadar olur, performans olarak çok bir fark olur mu?
 
Yani ağırlık kısmını bir kenera bırakırsak, bakımı düzgün yapılmış deore ve acera setler arasındaki ömür farkı ne kadar olur, performans olarak çok bir fark olur mu?
Omur farki ne kadar bakim yapilsa bile kullanim suresine ve kullandigi kosullara bagli olarak degisir. Ekstra olarak Deore, Acera sisteme gore genel anlamda daha az sikinti cikaracak bir sistemdir. Performans farkida normal olarak olacaktir.
 

Geri
Yukarı