MTB ile Performans Sürüşleri

e7ツ

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar. 3 ay kadar önce almış olduğum Carraro Big 629 ile yaklaşık 2 aydır her sabah antrenmana çıkıyorum. Rota Fatih'ten Sarıyer'e kadar. Gidin dönüş mesafesini zamanlar arttırarak 60 KM mesafeye geldim(daha fazla yol yok :)). Ortalama hızda gelişime paralel olarak tekli sürüşlerde 22-23 KM/H lerden 28 KM/H e kadar çıktı(grup sürüşlerinde 31-32 KM/H).
2058-09-28 03.56.40.jpg

Bunu yıllar boyunca sürmeyeceğim. Yol bisikletine illaki geçeceğim. Ama geçişe kadar olan birkaç ay süre zarfı içinde şu alete ne gibi değişiklikler yapılabilir. En basitinden aklıma dış lastik geliyor. Dişsiz ve ince(Sadece yağmur kanalları olan). Ancak Jant için uygun olan alt limiti bilmiyorum. Lastik dışında başka ne yapılabilir maliyeti minimum düzeyde. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
@BilgisayarKurdu hocam bilgileriniz önemli. Ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Selamlar. 3 ay kadar önce almış olduğum Carraro Big 629 ile yaklaşık 2 aydır her sabah antrenmana çıkıyorum. Rota Fatih'ten Sarıyer'e kadar. Gidin dönüş mesafesini zamanlar arttırarak 60 KM mesafeye geldim(daha fazla yol yok :)). Ortalama hızda gelişime paralel olarak tekli sürüşlerde 22-23 KM/H lerden 28 KM/H e kadar çıktı(grup sürüşlerinde 31-32 KM/H).Eki Görüntüle 340034

Bunu yıllar boyunca sürmeyeceğim. Yol bisikletine illaki geçeceğim. Ama geçişe kadar olan birkaç ay süre zarfı içinde şu alete ne gibi değişiklikler yapılabilir. En basitinden aklıma dış lastik geliyor. Dişsiz ve ince(Sadece yağmur kanalları olan). Ancak Jant için uygun olan alt limiti bilmiyorum. Lastik dışında başka ne yapılabilir maliyeti minimum düzeyde. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
@BilgisayarKurdu hocam bilgileriniz önemli. Ne tavsiye edersiniz?
Bence çok zorunda değilseniz yeni bisiklete harcayın parayı ama bu konuları tam bilemiyorum fakat ruble falan veya arka ön attırıcı dediğiniz gibi lastikler değişebilir.

Son viteste (ayna kol 42 - ruble 14) 100 kadans ile 42 KM/H hıza çıkılıyor. Düz yolda 42 KM/H de gayet yeterli. O yüzden ruble yada ayna kol değiştirmeyi düşünmüyorum.
Benim istediğim yol bisikletine geçene kadar, fazla masraf yapmadan bisikleti biraz akıcı hale getirmek. Bunun için de dış lastik değiştirmek en mantıklısı. Janta uygun ideal dış lastik ölçüsünü öğrenirsem 1-2 hafta içinde değiştirmeyi düşünüyorum.
Ön Jant: Alexrims 622-16 / DC19
Arka Jant: Carraro 622x19C
@BilgisayarKurdu

Son viteste (ayna kol 42 - ruble 14) 100 kadans ile 42 KM/H hıza çıkılıyor. Düz yolda 42 KM/H de gayet yeterli. O yüzden ruble yada ayna kol değiştirmeyi düşünmüyorum.
Benim istediğim yol bisikletine geçene kadar, fazla masraf yapmadan bisikleti biraz akıcı hale getirmek. Bunun için de dış lastik değiştirmek en mantıklısı. Janta uygun ideal dış lastik ölçüsünü öğrenirsem 1-2 hafta içinde değiştirmeyi düşünüyorum.
Ön Jant: Alexrims 622-16 / DC19
Arka Jant: Carraro 622x19C
@BilgisayarKurdu

Kullandığınız model gayet güzel bence boşverin commuter bisikletleri =)

Dediğiniz gibi lastik değiştirmek en faydalısı olacaktır.

Bendede bu canavar var modifiye yapılcak ne var araştırıyorum sizin gibi :D
IMG_1579.jpg

@Dreamwalker Yola geçtikten sonra birçok şeyden vazgeçmen gerekiyor. Çekirdek kabuğuna kadar her şeyi hissediyorsun. Ama konu performans olunca ''yol bisikleti'' tek çare olarak karşımıza çıkıyor :)

@Dreamwalker Yola geçtikten sonra birçok şeyden vazgeçmen gerekiyor. Çekirdek kabuğuna kadar her şeyi hissediyorsun. Ama konu performans olunca ''yol bisikleti'' tek çare olarak karşımıza çıkıyor :)
Doğrudur en basitinden ağırlık farkı bile baya hissedilebiliyor.Antalya'da oturduğum için arada arazi parkurlarına katılıyorum o yüzden MTB şimdilik benim için en iyisi.

Uzun vadede ortalama hızını sabit olarak yükseltmeni sağlayacak şeyler var 2-3 tane ancak hepsinin sonu para denen kağıt parçasına çıkıyor :)
Dişli oranlarından memnunsan değiştirmene gerek yok, Hulk olmadığın sürece daha yüksek dişli aynakol ile daha fazla performans sergileyemezsin. Maksimum hızını yetersiz buluyorsan, hızını kesiyorsa ancak o zaman değiştirilmelisin; aksinin faydası olmaz.

Hafiflik desen baştan aşağı para gerektiren bir girişim olur. Kalitesiz hafif parça diye bir şey yok, hafif ise mutlaka grubunun en pahalılarıdır :)

Bir tek lastiği dişsiz hale getirebilirsin. 1.50 şehir lastiği kullanabilirsin ama tavsiye etmiyorum. 1.90 dişsiz lastikler de var, konforundan olmazsın en azından. Bütçe belirt lastik önerelim kısacası.

150TL bütçe sınırı içerisinde biraz zor açıkçası hafif ve kaliteli bir lastik. Maxxis Overdrive alınabilir 200TL bütçe varsa, yoksa da Btwin'in lastiği model olarak amacına uygun.
Ancak ne denli iyi yol tutuşu var inan bilmiyorum, o model lastiği hiç kullanmadım. Yorumlara bir göz atıp al mutlaka, ağırlığı falan nedir onu da bilmiyorum.

Ben de yeni yeni topluyorum benim aleti :) Maxxis Crossmark 2.1 kullanıyorum uzun zamandır, yol tutuşu anlamında daha iyi bir lastiğe rastlamadım bugüne kadar. Dişliler biraz eriyince şehir içi kullanıma da uygun hale geliyor :)
e1c54423-e85e-408d-8e98-2aec42bfe77d.jpg

Herhangi bir yükseltme yapmamanı tavsiye ederim. Adım adım kondisyonunu yükselttikten sonra ve bu bisiklet sana yetmediğinde komple olarak yükseltmek senin için daha mantıklı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı