Mühendis olmak için nasıl çalışmalıyım?

Furkan14

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar ben Ankara'da Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesine gidiyorum. Bakmayın şimdi puanının düştüğüne en yüksek ikinci puanla girdim. 10. sınıfa gidiyorum ve derslerim idare eder. Ortalamam 78 civarindaydı geçen sene ve alışana kadar çok sıkıntı çektim. Neyse ben soruma geleyim. Ben mühendis olmak istiyorum fakat nelere nasıl çalışmam gerektiğini bilmiyorum. Bana yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle aşırı çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Ayrıca Fizik ve Matematikle aranı çok iyi tut. Ben şu an Çankaya Üni. de tam burslu bilgisayar mühendisliği okuyorum. Tam olarak hangi konularda yardım istiyorsun?

Sana MF4 lazım. Genel öneri matematik ve fiziğe yüklen şeklindedir, lakin bu öneri matematik ve fiziği yetersiz olanlar içindir. Yeterli ise düzenli olarak küçük tekrarlar ve testler yapmalısın. Mesela ben MF4 için sosyal biyoloji kimya ağırlıklı çalışmıştım ve tüm dersler için gayet verimli bir program oldu. İyi bir yer istiyorsan ve sınava girmene bir yıl kaldıysa (sen 10. sınıfsın sıfırdan bile çalışabilirsin) matematik ve fiziğe çalışma ihtiyacı duymaman gerekir. Bu benim düşüncem. Şahsen bu yolu izledim ve rakiplerimi YGS'de Türkçe, sosyal ve biyolojide geçtim.(Zaten çoğu rakibinle YGS-LYS matematikte ve fizikte aynı neti alırsın. O rakipleri diğer dersler ile elersin. Veya onlar seni eler. Matematik ve fizik netleri senden yeterli sayıda farklı olanlar zaten rakibin değildir.)

Son düzenleme:
Matematiğin ve fiziğin süper olmalıdır. Bu iki derse çok çalış. Gerisi teferruat. Bu iki dersin iyi olduktan sonra, diğer dersler bir şekilde halledilir zaten.

Çankaya üniversitesi ne kaç puanla girdiniz acaba? İyi bir üniversite için sınavda en az kaç soru yapmalıyım?

Yapabildiğin kadar yapmalısın. Soruların zorluğu dolayısıyla yapman gereken doğru sayısı her yıl değişir, sıralama daha belirleyecidir. ODTÜ, Bilkent ve ITÜ'nün sıralamaları yüksektir, onlara bakıp fikir edinebilirsin.

Çankaya üniversitesi ne kaç puanla girdiniz acaba? İyi bir üniversite için sınavda en az kaç soru yapmalıyım?

45.000 MF 4 sıralama ile girdim. Açıkçası çok da iyi çözemedim LYS de heyecanlandım. Aşırı yanlışlarım çıktı. Her neyse şu an okulumdan gayet memnunum. Her imkan var ve öğretmenleri harika. Ayrıca %100 İngilizce tabii ki. Mühendislikte dil çok önemli. Devlet üniversiteleri için 400 ve üzeri alman gerkiyor. Fakat özel üniversiteler için 360 dan başlar diyebiliriz. Ayrıca çok büyük fark olmaz 370 üzeri üniversitelerde. Kendini geliştirmen önemli olan. ODTÜ den mezun olup işsiz kalan da var.

Öncelikle çok çalışmalısın, sistematik ve düzenli disiplinli çalışmalısın. Bütün dersler önemlidir. Ders vakti dersinde,eğlence vakti eğlencende olmalısın. İleride mühendis olacaksın. Şimdiden ders çalısarak bir etiğin olmalı.

Sınav sistemi değişecek deniyor peki ne olacağı hakkında kesin bir bilgi sahibi olan var mı ? Önceki sorularıma cevap verenlere teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla SBS gibi yapacaklarmış. (Yeni olandan, adını unuttum, onun gibi.) Okulda sınav olup onların ortalamasıyla olacak falan diyorlardı. Önceki soruların için de şunu söyleyim; her derse çalış. Sadece matematik ve fizik ile olmuyor. Türkçe ve hatta sosyal de çözmen lazım. (Feni söylemiyorum zaten.) Ben de şu an Gazi'de elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum. Sosyal yapmasaydım YGS'de, büyük ihtimalle giremezdim öyle söyleyeyim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı