O zaman Intel i9 10. nesil bir işlemci alırsın. Desteklediği kadar Mhz değerine sahip 8+8 RAM alırsın. SSD olarak M2 Samsung 970 EVO Plus alırsın. Monitör alacağın zaman kriterleri yazarsın yine yardımcı oluruz. Ekran kartı giriş-orta seviye bir parça alman senin için yine iyi olacaktır. 8000 liraya yapılabilir diye tahmin ediyorum.
Oyun oynamayacağım diyen adama GTX1660 neden öneriyorsun anlamadım. Gereksiz masrafa sokuyorsun.
Monitörün bilgisayarın performansına nasıl bir + ve - si olur bilmiyorum ama gerekli sisteme en uygun güzel bir monitör işimi görür. Sonuçta ofiste duracak en azından görüntüsü de güzel olsun
O zaman Intel i9 10. nesil bir işlemci alırsın. Desteklediği kadar Mhz değerine sahip 8+8 RAM alırsın. SSD olarak M2 Samsung 970 EVO Plus alırsın. Monitör alacağın zaman kriterleri yazarsın yine yardımcı oluruz. Ekran kartı giriş-orta seviye bir parça alman senin için yine iyi olacaktır. 8000 liraya yapılabilir diye tahmin ediyorum.
Oyun oynamayacağım diyen adama GTX1660 neden öneriyorsun anlamadım. Gereksiz masrafa sokuyorsun.
3D modelleme ve renderlama yapacaksa saf işlemci gücünün yanında azımsanmayacak derecede ekran kartı gücü de gerektiğini düşünüyorum. Maksimum yükte rahat etmesi için, garanti olması açısından minimum bu kartı önerdim.
Genel olarak yapılacak olan mühendislik uygulama ve hesaplamaları için dediğiniz gibi GT serisi kartlar iş görebilir ancak, işin boyutu, grafik tabanlı çok dosyalı modüler bağlantı veya bu bağlantıların düzenlenip detaylı 3D analiz ve renderlanması gibi profesyonel düzeylerde işlemler yapılacağı zaman, performans açısından arkadaşımız için biraz sıkıntı olabilir. Bunun için 1660 belki biraz fazla oldu, ama yine de GTX serisi kart kullanılması taraftarıyım.