Mühendislik için Toplama PC vs Laptop

Tuğrul Acar

Hectopat
Daha fazla  
Şu an ODTÜ makine hazırlık okuyorum. Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama seneye laptop da lazım olur mu emin değilim. Elimde bir laptop var ama çok üst düzey özellikleri yok. Sizce yeni laptop gerekli mi yoksa PC mi toplayayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an ODTÜ makine hazırlık okuyorum. Bilgisayar toplamayı düşünüyorum ama seneye laptop da lazım olur mu emin değilim. Elimde bir laptop var ama çok üst düzey özellikleri yok. Sizce yeni laptop gerekli mi yoksa PC mi toplayayım?
Okulda da kullanacağını göz önünde bulundurmanı tavsiye ederekten laptop diyorum.

Laptop almanı öneririm sonrasında kasa toplarsın.

Elindeki laptop okuldaki işlerin için yeterliyse masaüstü öneririm. Hem daha uzun ömürlü hem daha hesaplı.

Merhaba ben 2 yıllık gemi inşaatı mezunuyum. Aynı zamanda şuanda makina mühendisliği okuyorum. Kullacağın programlar mühendislikte AutoCad ve diğeri ise SolidWorks olacaktır. Çok nadir belki Catia gösterebilirler. Ben üç programıda kullandım üniversitede. Çizimlerin öğrenme amaçlı ve amatör düzeyde olacağından çok yüksek bir bilgisayara ihtiyacın olacağını sanmam. Ben i5 4200M işlemci HD 8750m 2 GB ekran kartı 8 GB ram li HP laptop ile bütün programlarımı kullandım. Ancak karar senin tabikide. Daha yüksek özelliklerde bilgisayar daha çok mezun olduğunda çizim işi ile uğraşacak isen lazım olacaktır.

Elindeki laptop kullanacağın programları açmaya yetiyor ise yeni bir bilgisayar almana gerek yok derim. DDR5 çıktıktan sonra düşünmen bence daha doğru olur.

Laptop özellikleri
Gt740m ekran kartı
I5 4200m 2.5ghz islemci
4gb ddr3 ram

Elindeki bilgisayarın özellikleri gayet yeterli, harcamanı RAM ekleme yönünde yapmanı tavsiye ederim. Masaüstü bilgisayar toplayıp veya yeni bir laptop alıp büyük harcamalara girmene gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer elinde yeni bir bilgisayar alabilecek paran var ise dediğim gibi eski bilgisayarına RAM ekle ve bozulana kadar onu kullan derim. Böylece anlık paraya ihtiyacın olduğunda sıkışmazsın, elinde paran olur. Sürekli oyun oynayan biri değil isen elindeki bilgisayar sana gayet yetecektir. Eski teknolojiye de yatırım yapmaya gerek yok, 4 GB RAM eklersen, ihtiyacını karşılayacaktır. Bir de SSD eklemesi yapabilirsin, programların daha çabuk tepki vermesi için. Bu arada RAM'i ikinci el bile alabilirsin.

Ben bilgisayar öğrencisiyim, bu bilgisayarın özelliklerine çok yakın özelliklerde laptop kullandım. Yeri geldi programlama yaptım, yeri geldi After Effects render'ı aldım, yeri geldi 3 boyutlu modellerle uğraştım ve gayet de ihtiyacımı karşıladı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı