Mühendislerde öyle, bizim akraba var ziraat mühendisi 5 senedir atanamadı.
CEFR saatlerinin üzerine kendi pratiğini de eklemesi gerekli. Dinleme ve konuşma, sadece sınıfta kolayca gelişmez. Çoğu kurs zaten konuşmaya neredeyse hiç önem vermiyor.Bu 20 saatte sadece gramer çalışılmamalı elbette. Dinleme de konuşma da yapılmalı, hepsi bir arada götürülmeye çalışılmalı. Mantığı basit: Önce konu öğrenilecek, sonra pratiği yapılacak. Sonrasında da dinleme yapılacak.
İngilizceyi bilince Fransızca ve onu bilince de İspanyolca çok kolay oluyor. C2 seviyesine gelince bile sık sık kullanmadığında insan unutabiliyor.Fransızca, İspanyolca, İngilizce
Bence direkt mühendislik. Öğretmenliği çok isteyen birisi bunu düşünmez. Öğretmenlik ve tıp diğer meslekler gibi değil. Sadece çok seven insanların yapabileceği, parası için asla yapılmayacak meslek.
İlgisi olmayan birisi için tüm gün formüllere bakmak tam bir işkence bence. İlgim olduğu hâlde arada sıkıldığım oluyor.Mühendislik sırf parası için yapılabilecek bir meslek mi?
İlgisi olmayan birisi için tüm gün formüllere bakmak tam bir işkence bence. İlgim olduğu hâlde arada sıkıldığım oluyor.
Hem evet hem hayır. Senior bir yazılımcı en çok kazanan meslek gruplarından birisi. Ha sevmeden o aşamaya nasıl gelirsin ayrı bir konuMühendislik sırf parası için yapılabilecek bir meslek mi?
@762954, çevrede de çok fazla mühendis var. Mühendis okuyacak birisinin, üniversitede yatmadan kendisi bir şekilde ön plana çıkarması lazım. Makine mühendisi bir kişi, doğrudan Almanca öğrenmeli mesela.
Bence direkt mühendislik. Öğretmenliği çok isteyen birisi bunu düşünmez. Öğretmenlik ve tıp diğer meslekler gibi değil. Sadece çok seven insanların yapabileceği, parası için asla yapılmayacak meslek. Öğretmen olup atanamam muhabbeti ise İngilizce öğretmenliğinde atama daha çok oluyor. Eğer cidden istiyorsanız KPSS'ye çalışıp rahatlıkla atanırsınız.
Cefr saatlerinin üzerine kendi pratiğini de eklemesi gerekli. Dinleme ve konuşma, sadece sınıfta kolayca gelişmez. Çoğu kurs zaten konuşmaya neredeyse hiç önem vermiyor.
İngilizceyi bilince Fransızca ve onu bilince de İspanyolca çok kolay oluyor. C2 seviyesine gelince bile sık sık kullanmadığında insan unutabiliyor.
Bu arada konu sahibine yardımcı olacak tecrübemi paylaşayım. Bilgisayar mühendisliği ve fizik öncesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu olmuştum. Öğretmenlik eğitimim de mevcut ama meslek olarak bence çok iyi yerlere getirecek kapasitesi yok. Türkiye'de ise MEB'in atama çilesine ya da özel okulların eline düşenin işi çok zor. Yurt dışına çıkmayı isteyen birisi için de ancak akademisyenlik vb. gibi yolları mevcut. Mühendislik o konuda daha iyi. Hem uzaktan çalışabiliyorsunuz hem de özgürsünüz.
İstediğim takdirde Fransızca, İspanyolca veya İngilizce özel dersleri verebiliyorum ama ihtiyaç duymadım. Mühendislik eğitimi alırken diğer yandan dil eğitimi alıp özel ders vermeniz de mümkün. Ben dilleri çok sevdiğim için hem o alanda bilgim olmuş oldu hem de mühendisliği de sürdürebiliyorum. Mühendislikle alakalı araştırma yaparken bildiğim diller de işime yarıyor.
Evet, dil gerekli. B2 İngilizce çoğu kişi için basit bir şey. Gideceği ülkede de B2 seviyesine ulaşmak için 12 aylık sıkı çalışma yeterli olacaktır. Almanya ve Fransa gibi yerlerde yerel dil çok önemli. Arap ülkelerine veya diğer ülkelere giderse yerel dil çok da gerekmiyor.