Mühendislik öğrencisi için MacBook vs iPad

Başar Özdere

Kilopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Merhaba, makine mühendisliği öğrencisiyim. Tasarım ve analiz alanında programlar kullanacağım ve ayrıca not almak için de derste dijital bir cihaz kullanmak istiyorum. Bütçem 30000TL civarında ve seçeneklerim: MacBook Air M.2 16 GB RAM 256 GB depolama (30000TL 40 şarj devri), MacBook Pro M1 16 GB RAM 256 GB depolama (27000TL 147 şarj devri) ve iPad Pro 5-6-7. nesil 12.9" 20000-28000TL.

Seçeneklerin hepsi ikinci el olarak bulduğum ürünlerdir. SolidWorks, Ansys, Siemens NX programlarını kullanacağım. IPad'lerde de bu tarz programların emülatörle kullanılabildiğini duyduktuntan sonra ve tabletin daha rahat not alma imkanı ve kullanışlılığından dolayı seçeneklere IPad'de ekledim. iPad de bu tarz programların kullanımı hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. MacBook alırsam da grafik tablet kullanmayı düşünüyorum yani tabletten daha meşakatli ve rahat olmayan bir durum.

MacBook Pro ve Air arasında da Pro modelde fan bulunmasından dolayı Pro modele daha yakınım. Konu hakkında ihtiyaçlarım doğrultusunda yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Haci boş ver Mac'i simdi sen git Lenovo, Acer, HP, ASUS, MSI'nin guzel bir bilgisayarini al kafan rahat etsin bu programlar icin render almadigin muddetce ekran kartinada ihtiyacin yok 4050 4060 - 3070 vb ekran kartli notebooklar isini gorur, lakin montajda calisicaksan ve 100 200 parca ve uzeri montajli dosyalarin olacaksamin 32 GB RAM'i olsun
Boş ver elmayi pişman olursun.

Haci boş ver Mac'i simdi sen git Lenovo, Acer, HP, ASUS, MSI'nin guzel bir bilgisayarini al kafan rahat etsin bu programlar icin render almadigin muddetce ekran kartinada ihtiyacin yok 4050 4060 - 3070 vb ekran kartli notebooklar isini gorur, lakin montajda calisicaksan ve 100 200 parca ve uzeri montajli dosyalarin olacaksamin 32 GB RAM'i olsun
30 bin civarında önerdiğiniz bir laptop var mı. Hafif ve ince olmasını istiyorum ve oyuncu bilgisayarı gibi durmasa daha iyi olur benim için. Bu fiyata da pek workstation yok zaten. Sizin bir öneriniz var mı?

Lenovo thinkbook 15, 40 gb ram i5 1235u ve mx550 işimi görür mü?

Son düzenleme:
Kullanmak istediğin yazılımları macOS üzerinde kullanabiliyorsan harika, yok problemli olur diyorsan MacOS'a sanal makine üzerinden Windows kurup kullanabilirsin ve bu noktada seçenekler bunlar.
Sana bir incelemen için bir sayfa önereceğim.

Almayı düşündüğün modellerin performans incelemeleri kararını kolaylaştırabilir.
Uzun süredir Mac kullanıyorum hepsi 8 GB RAM'li oldu sorun yaşamadım ancak senin gibi mühendislik odaklı olmadığım için sadece video render konusunda orta ölçekli çalışmalarda Pro cihazlar işimi kolayca gördü, Pro cihazda bugüne kadar hiç fan sesi de duymadım.
15 gün kadar önce Pro M3 aldım 14 inç sadece Pro M.2'den M3'e aktarım yaparken yeni kurulum esnasında 5 saniye kadar fan sesi duydum başka duymadım.
Pro M.2 cihazlara da bak ikinci elleri 27.5 ile 32.5 değişiyor ben bile 2022 Pro M.2 8 GB RAM 256 SSD'li cihazı 30'a satıyorum. Pil şarj sayısı pil durumu rakam olarak yazması önemli değil gibi 155 sayısı %88 pil durumu ile ile tek şarj ile (%95 Max-%15min şarj alışkanlığı oluşturuldu) arasında halen daha 8.5-9 saat günlük tek şarj ile Pro M.2 cihazı kullandım pilin ne kadar kaliteli kullanıldığı önemli istikrar önemli.

İPad alıp evdeki masaüstü bilgisayarıma biraz RAM yükseltmesi yapıp CAD programlarını masaüstünden kullanma kararı aldım. Çünkü not alma konusunda gerçekten bi tablete ihtiyacım vardı. Belki ilerleyen süreçte laptop'a ihtiyaç duyarsam da onboard ekran kartlı hafif ve ince bir laptop alabilirim. Hafif CAD işlerini laptoptan daha ağır işleri de evde hallederim. Yabancı forumlarda güncel onboard ekran kartı ve 16GB üstü bir laptopla yüksek parça sayısı olmayan 3B çizim veya analizin mümkün olduğunu okudum. Sanırım en mantıklı yol böyleydi herkese teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı