Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu konuyu sizlerden fikir alabilmek için açtım. Öncelikle şu an 10.sınıfım lise 2'yim kısaca. Uzun bir süredir Almanya'da üniversite okumayı planlıyorum. Özellikle heidelberg üniversitesinde okumayı çok istiyorum. Ancak internette geziyorum ve şu tarz mesajlar görüyorum. "mühendislik artık okunmaz", "işsiz kalman çok yüksek" gibi birçok şey duyunca insan bir şüphe etmeye başlıyor. Şu an da aklımda 3 mühendislik var. Makine, EEM, petrol mühendisliklerinden birisini okumayı düşünüyorum. Makineye diğerlerine nazaran daha yakınım. Mühendis abilerim varsa önerirler mi acaba? Bir de ben Almanya'da okuduktan sonra orada kalmak istemiyorum. Şahsen zengin olabileceğim bir ülkeye gitmek istiyorum. En azından aylık bir 5000$ üzerini görmek istiyorum. Fakir bir ailede yaşıyorum. Bundan dolayı para benim için her zaman 1. tercihtir. Hangi ülke mühendisler için gerçekten iyi? Bir de son olarak birçok kişi bana mühendislik yerine tıp okuyup yurt dışına gidersem bu dediğim paraları daha kolay kazanacağımı söylüyor. Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Kendimi geliştirebileceğime inanıyorum kesinlikle. O yandan bir problemim olmaz diye düşünüyorum.