Mühendisliklerde iş imkanı az mı?

Qomafelc

Hectopat
Daha fazla  
Bu sene artık YGS ve LYS'ye gireceğim ve şu an da derslerime çalışıyorum. Kafamda hedef olarak mühendislik var. Lakin hangi mühendislikle ilgili yazıları okusam hemen şu yorumu okuyorum ''İş bulamazsınız, boşuna okursunuz, çok zor, karın tokluğuna çalışırsınız'' Gerçekten böyle mi yani ben hangi mühendislik bölümüne gidersem gideyim bu şekilde mi ? Kafamda şimdilik İnşaat Mühendisliği ya da Makine Mühendisliği var, ama gerçekten azmim ve çalışma isteğim düştü. Bu mu yani bir hiç olmak için mi okuyoruz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bir şey de var. Sıradanlaşan mühendislikleri okuman çok da mantıklı gelmiyor bana. Endüstüri gibi. Mesela uçak gibi şu an çok popüler olmuyan mühendislik okursan iyi bir üniversitede hiç bir sıkıntı olmaz. İyi bir maaş ile geçinirsin inşallah. Hakkında hayırlısı olsun :).

Tıp haricinde hangi bölümü okursan oku önemli olan senin meslekteki performansındır. Adam gönül eğlendirmeye üniversiteye gidiyor dersten okuldan haberi yok sonra vay bölüm şöyle vay ülke böyle. Eğer mesleğini severek yapıp hakkını verirsen hiçbir meslek insanı aç bırakmaz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı