Rehber Mükemmel Windows için Detaylı Rehber

Efendim verdiğim ISO, sizin saydıklarınızın aksine Windows resmi ISO'sudur. Custom Windows değildir yani. Boyutunun fazla olma nedeni budur. O Custom ISO'ları en başta kırpıp formata uygun hale getiriyorlar ama bazı sorunlar yaratıyor ileride. Biz kırpmalarımızı format sonrası yapıyoruz ve hafifleştiriyoruz tek farkı bu. Windows LTSC'yi Microsoft'un kendi yapmış olduğu modlu Windows gibi düşünün. Sadece birkaç ayrıntıyla daha da iyi hale getiriyoruz. Custom Windows'lara asla güvenmiyorum. Değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim. Modlu Windows kullanacak olan arkadaşlar için iyi bir gözlem olmuş.
Ben de tam tersi, ticari kar amacı taşıyıp bu amacı en tepede tutan ona göre davranan büyük şirketlere güvenemiyorum 😃 sonuçta kar amaçlarına hizmet edecek bir şeyi direkt hayata geçirirler kullanıcıyı düşünmek geri plana düşmüş oluyor. Diğer genel güvenilmeyenler ise kullanıcıya dönük tamamen. Mahalle bakkalı olsun bizim olsun mantığı benimki.

Microsoft'a ayrıca güvenmiyorum. Windows 10'un ve Windows 7'nin sistem gereksinimlerini birebir aynı yayınladılar resmi olarak. Ama bu işin içinde olan herkes bilir ki win7 çok daha hafiftir, win10 ile kıyas kabul etmez. Bu resmi yayınlama bir yalandır buradan da üstte dediğimi doğrular nitelikte hamle yaptılar. Milleti yeni bilgisayara yöneltme politikası uğruna böyle bir şey yaptılar. Neden böyle dedim çünkü milley bakacak ''ha madem aynı gereksinimlere sahip, varsın yenisi olsun'' deyip yükleyecek. Sonra kasma donma artışından ötürü yeni bilgisayar almaya yönelecek... Orijinal microsoft damgası benden olabildiğince uzak olsun. Kişisel bilgisayarımda zaten Linux kullanıyorum, yorumda bahsettiğim kasa ortak kullanım olduğu için Windows. Ben böyle düşünüyorum tabi kimseyi bir şeye zorlayamam fikir paylaştım sadece 👍

Efendim verdiğim ISO, sizin saydıklarınızın aksine Windows resmi ISO'sudur. Custom Windows değildir yani. Boyutunun fazla olma nedeni budur. O Custom ISO'ları en başta kırpıp formata uygun hale getiriyorlar ama bazı sorunlar yaratıyor ileride. Biz kırpmalarımızı format sonrası yapıyoruz ve hafifleştiriyoruz tek farkı bu. Windows LTSC'yi Microsoft'un kendi yapmış olduğu modlu Windows gibi düşünün. Sadece birkaç ayrıntıyla daha da iyi hale getiriyoruz. Custom Windows'lara asla güvenmiyorum. Değerleri yorumlarınız için teşekkür ederim. Modlu Windows kullanacak olan arkadaşlar için iyi bir gözlem olmuş.

Hocam tekrardan merhaba. Bu ISO dosyasının boyutu 4.4 GB olması normal mi? Normal ISO dosyaları bir tık daha az oluyor diye biliyorum. Hem ana sitesinden indirmedik güvenilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam tekrardan merhaba. Bu ISO dosyasının boyutu 4.4 GB olması normal mi? Normal ISO dosyaları bir tık daha az oluyor diye biliyorum. Hem ana sitesinden indirmedik güvenilir mi?

Hocam bu ISO versiyonu Windows LTSC Enterprise, orijinal sitesinden kaldırmışar yeni versiyonu Windows LTSC Enterprise Evolution diye geçiyor. Açıklamalarımı okusaydınız sormazdınız yazdım herkes aynı şeyi soruyor.

Bir diğer husus kendiniz de araştırabilirsiniz ayrıca bu bir Custom ISO dosyası değildir orijinal Windows ISO'su olduğu için zaten 4.4 GB.

Sizin o 1GB boyutluk ISO dosyalarınız modlu Custom Windows kimin ne yaptığı belli olmayanlar. Dileyen onu kursun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu ISO versiyonu Windows LTSC Enterprise, orijinal sitesinden kaldırmışar yeni versiyonu Windows LTSC Enterprise evolution diye geçiyor. Açıklamalarımı okusaydınız sormazdınız yazdım herkes aynı şeyi soruyor.

Bir diğer husus kendiniz de araştırabilirsiniz ayrıca bu bir Custom ISO dosyası değildir orijinal Windows ISO'su olduğu için zaten 4.4 GB.

Sizin o 1GB boyutluk ISO dosyalarınız modlu Custom Windows kimin ne yaptığı belli olmayanlar. Dileyen onu kursun.

Yok canım hemen yükselme :D sadece bunu açıp NTLitede hizmetleri vs. düzenliyecektim. Okudum da üstünden bayağı zaman geçtiunutmuşum kusura bakma.

Ben bu ISO'yu NTLite ile düzenleyip içinden Defender ve gereksiz birkaç şeyi kaldırıp tekrardan ISO yapsam nasıl olur? Programlar ile uğraşmamış oluruz. Ayrıca bunun oyun performansı nasıl acaba? Ben kendi editlediğim 22H2 Pro sürümünü kullanıyorum performansı güzel ama daha iyi şekilde kullanıcaksam eğer bunu kurabilirim. Son olarak Rufus önermişsiniz ama ben Ventoy kullanıyorum sorun çıkartmaz herhalde?

Hocam bu sürümü kullanmak isterim fakat birkaç sorum var. Bende halihazırda orijinal Windows lisansı var. Her format attığımda ona uygulanıyor laptoptan dolayı. Ben buna geçtiğimde aynı olay olacak mı? Ayrıca oyunlar için güzel performans verir mi? Sistemim;
GTX 1050,
i5 9300H,
8 GB RAM.

@xaneldal hocam ilk mesajında Chromium önermişsin onu kurdum fakat bir türlü google.com.tr'yi ekleyemedim ben arama motoru olarak. Bunun hakkında bir konun var mı acaba rehber tarzında ne yapabiliriz acaba? Hız konusunda fena değil beğendim ama arama motorunu ayarlayamıyorum bir türlü. Bir de bu normal tarayıcılar gibi hakkında kısmına gelince güncelleme varsa yapıyor mu yoksa sürekli o verdiğiniz siteyi kontrol mü etmemiz gerekiyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00