Dostum mültecilere karşı en ufak bir olumlu düşüncem yok. Ama yukarıdaki arkadaşın gibi insan dışı bir düşüncem de yok. Ben zaten yazdığımı okuduysan ilk mültecileri sonra senin gibileri göndermeliyiz yazmışım. Umarız ki mülteci sorunu en yakın süreçte çözülür ve kurtuluruz. Lakin bu arkadaşın zihniyetindeki insanlardan kurtulamayacağımız kesin.Şu mülteci konusuna duygularınızı katmayı bırakın artık al Avrupa'ya bak adamlar sınırdan geçirtmediler. Yaşlı çoluk çocuk geçsin diğerleri kalsın dediklerimi var adan Z ye hepsini kovdular neden kendi ülkeleri için bunlar önce geldikleri yerde insan olmayı öğrensinler bir ay önce mahallemizde 5-6 tane 15-16 yaşlarında Suriye'li (kağıt vs topluyorlar)geçiriyordu. Bir tanesi bildiğin kalabalık olan bir yola işedi. Bana bunları yok çocuk yaşlı vs diye savunmayın.
Şu mülteci konusuna duygularınızı katmayı bırakın artık al Avrupa'ya bak adamlar sınırdan geçirtmediler. Yaşlı çoluk çocuk geçsin diğerleri kalsın dediklerimi var adan Z ye hepsini kovdular neden kendi ülkeleri için bunlar önce geldikleri yerde insan olmayı öğrensinler bir ay önce mahallemizde 5-6 tane 15-16 yaşlarında Suriye'li (kağıt vs topluyorlar)geçiriyordu. Bir tanesi bildiğin kalabalık olan bir yola işedi. Bana bunları yok çocuk yaşlı vs diye savunmayın.
Bunu bizimkiler de fazlasiyla yapiyor. Suriyeli veya Afganlilara özel bir durum degil. Eger birkac kisinin yaptiginin sucunu herkese yükleyeceksek, o zaman bizimkilerin de onlardan pek bir farki yok.
Tecavüzden bahsediyorsunuz bu kadar basite alınacak bir durum mu bu? Bizimkiler yapıyorsa, bizimkileri cezalandırsınlar. Kesip, eline versinler. Bunu ülkeye yabancı olarak gelen birisi yapıyorsa yine aynısı uygulanmalı, ek olarak da ülkesine gönderilmeli. Türk vatandaşlığı varsa iptal edilmeli. Bu söyledikleriniz tecavüz eden Suriyeliyi / Afgan'ı, Suriyeli / Afgan olduğu için savunmaktır. Afganlar, Suriyeliler kadar zarar vermiyor ama işçi açığı oluşuyor. İnsanlarda zaten para yok bir de üstüne iş bulamıyorlar. Suriyelilerden zaten bahsetmiyorum bile. Hayvan gibi yaşıyorlar, bir evde 20 kişi gecenin köründe deli gibi ses yapıyorlar. Hayvanları öldürüyorlar, tacizde, tecavüzde bulunuyorlar. Siz bunları insan yerine mi koyuyorsunuz?Dostum bu arkadaşlar sanırım biraz kendilerinde değiller. Bu durumu üsluplarından ve düşünce tarzlarından anlayabilirsin. Yukarda belirttiği tecavüz olayı ise, doğru bizden de çok çıkıyor ama onlara daha fazla tepki göstermelerinin sebebi mülteci olmaları. Buna da ben kısmen katılıyor kısmen de katılmıyorum.
Dostum kimse öyle bir şey demiyor nerenden uydurdun? Yazdığın şeye bak sonra git aynada kendine bak, sinirden ne yazdığını bilmiyorsun. Önce bir sakin olman lazım. Ben zaten mülteci oldukları için daha çok üstlerine gidildiğine kısmen katıldığımı belirtmiştim. Kısmen katılmama nedenim ise bizim tecavüz oranlarımız bu kadar yüksekken sürekli mültecilerin tecavüz olaylarını konuşmanız.Yok bunların amacı gelsinler hoş gelmişler zaten bizimkilerde tecavüz ediyor sizde edin demek istediğinizi yapın biz sizi diğerlerine karşı koruruz demek.
Zaten ben onları korumadım. Küçücük masum bebekleri korurum. Çünkü yukarıdaki arkadaş fark ettiysen çocukları sokakta dövelim falan diyorduTecavüzden bahsediyorsunuz bu kadar basite alınacak bir durum mu bu? Bizimkiler yapıyorsa, bizimkileri cezalandırsınlar. Kesip, eline versinler. Bunu ülkeye yabancı olarak gelen birisi yapıyorsa yine aynısı uygulanmalı, ek olarak da ülkesine gönderilmeli. Türk vatandaşlığı varsa iptal edilmeli. Bu söyledikleriniz tecavüz eden Suriyeliyi / Afgan'ı, Suriyeli / Afgan olduğu için savunmaktır. Afganlar, Suriyeliler kadar zarar vermiyor ama işçi açığı oluşuyor. İnsanlarda zaten para yok bir de üstüne iş bulamıyorlar. Suriyelilerden zaten bahsetmiyorum bile. Hayvan gibi yaşıyorlar, bir evde 20 kişi gecenin köründe deli gibi ses yapıyorlar. Hayvanları öldürüyorlar, tacizde, tecavüzde bulunuyorlar. Siz bunları insan yerine mi koyuyorsunuz?
Dostum kimse öyle bir şey demiyor nerenden uydurdun? Yazdığın şeye bak sonra git aynada kendine bak, sinirden ne yazdığını bilmiyorsun. Önce bir sakin olman lazım. Ben zaten mülteci oldukları için daha çok üstlerine gidildiğine kısmen katıldığımı belirtmiştim. Kısmen katılmama nedenim ise bizim tecavüz oranlarımız bu kadar yüksekken sürekli mültecilerin tecavüz olaylarını konuşmanız.
Zaten ben onları korumadım. Küçücük masum bebekleri korurum. Çünkü yukarıdaki arkadaş fark ettiysen çocukları sokakta dövelim falan diyordu
bizimkiler de tecavüz ediyor siz de edin
Hayvanları öldürüyorlar, tacizde, tecavüzde bulunuyorlar. Siz bunları insan yerine mi koyuyorsunuz?
Zaten ben onları korumadım. Küçücük masum bebekleri korurum. Çünkü yukarıdaki arkadaş fark ettiysen çocukları sokakta dövelim falan diyordu
Çocukları dövmeyin, onların tek suçu sorumsuz bir ailenin çocuğu olması. İlla dövüp, sinirimi atacağım diyorsanız genç birini teke tek kavgaya çağırın. Dövecekseniz o şekilde dövün.Bebekle çocuk arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ediyorum.
Ben senin yazdıklarından onu anladım. Türk'se de kesip eline versinler, Afgan'sa da, Suriyeli ise de. Ben de bunu diyorum.Birkac kisi yapiyor diye herkes mi suclu oluyor? Kimsenin tecavüzcüleri savundugu yok. Hangi milletten oldugunun ise hicbir önemi bulunmuyor. Ister Türk vatandasi olsun, ister Afgan.
Peki neden çocukları dövüyorsun? Babaları hırsızlık gibi bir işe zorladığı içinse bunun sorumlusu babası çocuğu değil. En mantıklı çözüm geri yollamaktır. Dövmek falan değil. Şiddet ne zamandır bir çözüm oluyor, hele ki bir çocuğa. Yaşlılar da diyorsun, ne yapacaksın deden kadar adamı sopayla dövecek misin. Bu kadar dövmek istiyorsan git asker çağında kaçan sahilde keyif çatıp nargile içen erkekleri döv.Bebekle çocuk arasındaki farkı öğrenmeni tavsiye ediyorum.
Ben senin yazdıklarından onu anladım.