Mültecilere neden izin veriyoruz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hem neden şikayetçisiniz 2 liraya döner yapıyorlar işte arttık daha ne yapsınlar adamlar yahu anlamadım nargileyide canlandırdılar.

Mülteci politikamızı oy olarak nitelendirmek biraz saçma bir durum. Ülkedeki muhafazakarı, sosyalisti, milliyetçisi, liberali tüm herkes suriyelilerden rahatsız. Suriyelilerin de kısa dönemde vatandaşlık kazanamayacakları ortada. Kısa dönemde oya ihtiyaç duyan bir hükümetin bunu yapması sadece bu açıdan bakıldığında kendi ayağına sıkması gibi duruyor. Fakat mülteci krizi sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil. Sanıldığı gibi sırf "din kardeşi" miz olduğu için de değil. Ana sebep ekonomik. Türkiye suriyelilere kapıyı açmaması için Eu'dan yüksek bir miktar para alıyor. Fakat bunların çoğu suriyelilere harcanmıyor. Bu para askeri harcamalara ayrılıyor. Fazladan gelen para ile Türkiye, Suriye'deki öso(özgür Suriye ordusu)'yu destekliyor. Böylece daha fazla mülteci çıkıyor aynı zamanda bu da daha fazla para demek. Ayrıca bu durum Türkiye'nin demografisini değiştiriyor. Her geçen gün alınan daha fazla mülteci ile Türkiye'nin özellikle doğu sınırları daha da araplaşıyor.

Şu an hükümete karşı hiçbir yorumum olmadığını belirtmek isterim. Eleştri yapmıyorum veya hakaret etmiyorum. Araştırmalarım sonucu vardığım kanıları analiz ediyorum sadece.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…