Müzik Dosyasında Virüs Olur Mu?

Bence Avast Internet Security 2014 Çok iyi proaktif tespitleri var. Testlere bakmalısınız. Şunu bulmadı sileyim. Berikini kullanayım gibi düşünceler yalnıştır. Bir kere kurun ama sağlam olsun.

Tarama için : Emsisoft Emergent Kit, Comodo Cleaning Essentials, HitmanPro ve Dr Web CureIt yazılımlarıyla taratabilirsiniz.

İndirdiniz açmadan önce Virustotal adlı siteye upload ederek içindeki tehlikeleri önceden öğrenerek dosyayı açmadan silerseniz sıkıntı oluşmaz. Daha sornada Kaspersky İnternet Security ile tarama yaparsınız.

@uozen ben senin gibi düşünmüyorum öncelikle antivirüs firması kendini korumalı kendini koruyamayan bir antivirüsten ne beklersiniz geçen zamanlarda Avast'ın forum sitesi hacklenmiş ve milyonlarca kullanıcın bilgilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı. O zamandan beri ben Avast'ı hayatımdan sildim.

Olur. Hatta bir zamanlar en popüler virüs bulaştırma yolu idi. Dosyaya DRM koyuyorlardı. Dosyayı açınca sistem DRM sunucusuna bağlanıyordu ama sunucu gerçekte bir virüs hoster'ı idi. MP3 böylece bilgisayarınıza virüs indiriyordu.

İndirdiniz açmadan önce Virustotal adlı siteye upload ederek içindeki tehlikeleri önceden öğrenerek dosyayı açmadan silerseniz sıkıntı oluşmaz. Daha sornada Kaspersky İnternet Security ile tarama yaparsınız.

@uozen ben senin gibi düşünmüyorum öncelikle antivirüs firması kendini korumalı kendini koruyamayan bir antivirüsten ne beklersiniz geçen zamanlarda Avast'ın forum sitesi hacklenmiş ve milyonlarca kullanıcın bilgilerinin çalındığı ortaya çıkmıştı. O zamandan beri ben Avast'ı hayatımdan sildim.
Avast' ın hacklendiğini biliyorum. Ve kendini koruyamayan nasıl bir başkasını korusun; Akılını da biliyorum. Ama o, bunun %100 ilelebet yanlış yapacağına işaret olamaz güzel dostum.

Kardeşim resim dosyasındada virus olur, virusü oluşturduktan sonra istediğin dosyanın içine sıkıştırabiliyorsun. Resimi sana attım diyelim, sen resimi açıp bakıyorsun ama bi yandanda virus aktif hale geliyor, sadece resim ve müzik dosyalarında da değil, diğer tüm dosya türlerinde virus üretebililiyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı