Müzik için macOS vs Windows

whoisfirat

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar soru açık ve net. Müzik yapmak ve dinlemek için laptop istiyorum. Kasam var fakat kulaklığa az ses veriyor ve bana zevk vermiyor. Çoğu beatmaker MacBook tercih ediyor. Nasıldır sizce? Müziği her iki işletim sisteminde yaparım fark etmez aslında ama, ses yüksekliği ve kalitesi önemli benim için. Bu arada bu ses yüksekliği vs. dediğim kulaklıkla. Bazı laptoplar vs. var kulaklığa az ses veriyor. Sizce ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç yıldır müzik yapıyorsun bilmiyorum ama ben bildiğim şeylerden bazılarını aktarayım. Eğer ses kartı kullanmıyorsan çoğu monitör kulaklıklar 1/8" stereo girişinden az ve çamurlu ses verir. Sana tavsiyem vokal kaydı yapmıyorsan bile UM22 gibi ucuz bir ses kartı alman. Eğer monitör hoparlörlerin falan da varsa UMC204HD modelini öneririm. Focusrite 2i2 gibi şeylere de bakabilirsin ama benim için fazla tuzlular.

MacBook olayına gelince, tüm DAWlar işletim sistemi fark etmeksiniz aynı yapıya sahip. Eğer trap yapıyorsan kesinlikle FL Studio kullanmanı tavsiye ederim. Canlı kayıt için Logic Pro, DJ performansı için de Ableton Live en iyileri. Garageband'i işin içine katarak düşünüyorsan düşünme. Bence oldukça kötü bir program. Hazıra konmak için yapılmış gibi geliyor. Desteklediği bitrate çıkışlarla orantılı değil. Ne kadar iyi mixlersen mixle her zaman frekanslarda bir sıkıntı oluyor. En azından benim kısa tecrübem öyleydi. beatmakerların Garageband kullanmalarının sebebi onların beat yapması. mixle veya masterla bir ilişkileri yok. Çoğu mix masterer Logic Pro gibi mixera kolay ulaşım sağlayan ve kaliteli çıkış veren DAWlar'ı kullanıyor. Tabii ben de çok iyi bilmiyorum bu konuyu kendi bildiklerim bunlar.

Müzik konusunda MacBook'a karşı durmamın bir diğer sebebi de VST, sample pack gibi araçların fiyatları. Ben şahsen çoğu VST'mi crack kullanıyorum. Tavsiye etmiyorum tabii ki. Çoğu crack VST sitesi artık programın içine coinminer koyuyor. Ama olur da benim param yetişmez diye düşünürsen Windows bu konuda çok daha önde.

Kulaklığa az ses gelmesinin önüne basit bir ekolayzırla veya VoiceMeeter kullanarak geçebilirsin. Ama zaten işlenmiş olan kalitesiz sesin desibelini arttıracağın için frekansların kalitesiz noktalarını duymaya başlayabilirsin. Sesin şiddetini arttırmak tüm frekansları belirli bir miktar arttırmak demektir. Atıyorum 6dbfs arttırdın kulaklığın sesini. Normal bir insan konuşmasını dinliyorsun. Normal insan sesi 400Hz ile 5khz arasında duyulabiliyor fakat sen low cut veya high cut uygulamadan tüm frekansları yükselttiğin için gereksiz air ve bass frekanslarını da yükseltmiş oluyorsun. O yüzden hem çok çamurumsu hem de hafif uğultulu ve cızırtılı bir ses elde edersin. Bu yüzden dediğim gibi bir audio interface alman senin yararına olacaktır (en az UM22). Çünkü bu audio interfaceler DAW'ın ile birlikte çalışır. ASIO'ya bağlı kendi driverları vardır.

Kısacası bir monitör kulaklığın varsa kesinlikle tam performans için bir audio interface alman gerekli. Monitör kulaklığın yoksa da iyi bir müzik yapabilmek için kesinlikle bir monitör kulaklığının olması gerekli.

Merhaba. Uzun zamandır Technopat'a girmiyordum. Yazdıklarını okudum, gerçekten tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. FL Studio vs. çok bilgim var, zaten beat yapıyorum paylaşıyorum-satıyorum. Monitör kulaklığım var, evet. MacBook istememin tek sebebi belki sesi çok verir diye düşünmem. Leptopumda sesi baya çok veriyor, beatleri leptopumdan yapmaya başladım. UM22'ye baktım fiyatı biraz fazla gibi, fazla gelmesinin sebebi şimdi tabii çok işe yarayan bir alet fakat bir ses için o kadar para vermek Başka çaremde yok. Daha ucuzu yok mu acaba bildiğin? Çünkü gerçekten kaliteli bir ses duymaya ihtiyacım var.
Bu nasıldır?

Son düzenleme:
Bu modeldeki kulaklık girişi hatırladığım kadarıyla diğerlerinden farklıydı. Belki yüksek seslerde çok çok az cızırtı alabilirsin ama mix için pek sıkıntı yaratmaz. Eğer cızırtı yaparsa air frekansları SPAN kullanarak da kesebilirsin. Her bus için ayrı span kullanmak işi biraz uzatır tabii ama yine iyi bir sonuç alırsın. Benim tavsiyem bir müzik ekipmanı alıyorsan bütçeni zorlayabildiğin kadar zorla. Bir kere alıyorsun bunları, uzun süre kullanıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…