Anasayfa Makale MacBook Pro Almayın, Yeni Modeli Bekleyin

MacBook Pro Almayın, Yeni Modeli Bekleyin

Yeni Macbook Pro

Yeni bir MacBook Pro satın almak istiyorsanız bir sonraki modeli beklemenizde fayda var.

Yeni MacBook Pro modellerinin bazı şaşırtıcı değişikliklerle gelmesi bekleniyor. Ürün serisinde bugüne kadarki en büyük iyileştirmelerden bazıları, bu yılın sonlarında yeni seriyle birlikte hayatımıza girecek. Bu nedenle şimdi yeni bir MacBook Pro satın almayı düşünüyorsanız beklemenizde fayda var.

Yonga seti, ekran, Touch Bar, şarj etme, bağlantı noktaları ve tasarım gibi temel özelliklerde beklenen büyük yükseltmeler szö konusu. Bu bağlamda yeni bir MacBook Pro’ya bakan kullanıcıların bu yıl içinde güncellenmiş modellerin gelmesini beklemesi daha mantıklı olabilir.

Yeni MacBook Pro’ları çevreleyen güvenilir söylentilerin çoğu, Apple’ın planlarını genelde doğru tahmin eden  analist Ming-Chi Kuo ve Bloomberg’den Mark Gurman’dan geliyor. Raporlarına göre, 2021 MacBook Pro serisinin aşağıdaki özelliklere sahip olması bekleniyor:

  • Mevcut 13,3 inçlik modelin yerine yeni 14 inçlik model, azaltılmış çerçevelerle gelecek.
  • Yeni, daha düz tasarımın “iPhone 12’ye benzer” olduğu söyleniyor
  • Intel işlemciler yerine 16 adede kadar güçlü ve dört verimlilik çekirdeği ile daha güçlü yeni nesil Apple Silikon çipler.
  • Potansiyel olarak 16 veya 32 çekirdekli özel bir “Apple Silikon” GPU.
  • Şu anda mevcut 16 inç MacBook Pro’daki gibi 14 inç modelde daha büyük bir ısı borusu, ilave termal pedler ve yüzde 35 daha büyük bir ısı emici ile güncellenmiş termal tasarım.
  • Mini LED seçeneği ile “daha parlak, daha yüksek kontrastlı” paneller.
  • SD kart okuyucu dahil olmak üzere dongle ihtiyacını azaltmak için ek bağlantı noktaları.
  • Daha yüksek şarj hızlarına sahip MagSafe konektörü.
  • Touch Bar yok, bunun yerine fiziksel işlev tuşları.

Tasarım Değişiklikleri

2021 MacBook Pro’ların 14 ve 16 inç boyutlarında gelmesi ve yeni 14 inçlik modelin mevcut 13.3 inçlik modelin yerini alması bekleniyor. 14 inçlik MacBook Pro’nun, ekranın etrafındaki çerçeveleri küçülterek 13,3 inçlik modele çok benzer bir boyutu koruyacağı muhtemel.

iPhone 14 3nm işlemci

Her iki modelin de “iPhone 12‌’ye benzer” düz kenarlı bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Gurman’ın önerdiği gibi genel görünümün mevcut modellere oldukça benzer olması mümkün olsa da Kuo, Apple’ın üst ve alt kısımdaki hafif eğriliği ortadan kaldırarak daha ince, daha düz bir görünüm sağlayacağını söylüyor.

Dahili Yükseltmeler

Geçen yıl Kasım ayında ‌M1‌ çip ile güncellenen giriş seviyesi 13 inç MacBook Pro‘nun ardından tüm 2021 MacBook Pro modellerinin ‌Apple Silicon‌ çipleri kullanması bekleniyor. Önemli ölçüde daha iyi performans ve güç verimliliği sağlamak için Intel işlemciler aşamalı olarak tamamen kaldırılacak.

Üst düzey MacBook Pro modellerinin, ‌M1‌’den daha güçlü olan Apple Silicon‌ yongalarına sahip olma olasılığı yüksek ve Apple’ın 16 güç çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeği içeren seçenekler geliştirdiğine inanılıyor. Apple ayrıca, yeni MacBook Pro modellerinde kullanılabilecek 16 ve 32 çekirdek seçenekleriyle özel GPU teknolojisi üzerinde çalışıyor.

14 inç MacBook Pro’nun daha büyük bir ısı borusu, eklenen termal pedler ve yüzde 35 daha büyük bir ısı emici ile mevcut 16 inç MacBook Pro modelinin iyileştirilmiş termal özelliklerini benimsediğine inanılıyor. Bu muhtemelen makinenin performans potansiyelini artıracak ve daha düşük sıcaklıklarda çalışmasına izin verecektir.

Ekran İyileştirmeleri

MacBook Pro’nun “daha parlak, daha yüksek kontrastlı” bir ekran paneli alması bekleniyor. Ek olarak, güncellenmiş makinelerin mini LED ekranlara sahip ilk Mac‘ler olacağı konusunda beklentiler var ki bu da geliştirilmiş geniş renk gamı, daha yüksek kontrast ve dinamik aralık ve daha gerçek siyahlarla ekran kalitesinde önemli bir iyileşmeye işaret ediyor.

Geri Gelen Özellikler

Apple’ın ayrıca ilk olarak 2016 MacBook Pro ile aldığı tartışmalı tasarım kararlarının birçoğuna geri dönmesi bekleniyor. Örneğin, 2021 modellerinin dongle ihtiyacını azaltmak için daha fazla bağlantı noktası kazanacağı bildiriliyor. 2012’den 2015’e kadar olan önceki modeller, yalnızca dört USB-C bağlantı noktasına ve bir kulaklık jakına indirgenmeden önce bir ‌‌MagSafe‌‌ konektörü, Thunderbolt bağlantı noktaları, USB-A bağlantı noktaları, bir HDMI bağlantı noktası, bir SD kart okuyucu ve 2016’da da bir 3.5 mm kulaklık jakı içeriyordu.

2021 MacBook Pro SD KartŞu anki USB-C bağlantı noktası seçimine ek olarak MacBook Pro’ya hangi bağlantı noktalarının geleceği çoğunlukla belirsiz olsa da, Gurman, SD kart okuyucunun geri gelecek özellikler arasında olacağını söyledi.

“MagSafe” şarjının da bu yıl MacBook Pro’ya geri dönmesi bekleniyor . “MagSafe” konektörleri 2006’dan itibaren MacBook Pro modellerinde kullanıldı ve 2016’da tek başına USB-C şarj özelliği için ortadan kaldırmadan önce kullanıcıların güç kablosunu mıknatıslarla kolayca bağlayıp çıkarmasına olanak tanıdı.

Hem Kuo hem de Gurman, yeni MacBook Pro modellerinin, USB-C’den daha hızlı şarj hızlarına ulaşması beklenen bir “MagSafe” konektörüyle donatılmasını bekliyor.

Son olarak Apple, Touch Bar’ı kaldırmayı ve fiziksel işlev tuşu satırını geri getirmeyi düşünüyor. Apple, 2016 MacBook Pro’larında Touch Bar’ı tanıttı ve klavyenin üst kısmında küçük bir OLED dokunmatik ekran şeridi sağlayarak uygulama bazında özelleştirilebilir kontroller ve farklı işlevler sunuyordu, ancak Touch Bar hiçbir zaman tüketicilerin ilgisini çekmedi.

Gurman, Apple’ın MacBook Pro’nun Touch Bar olmayan sürümlerini test ettiğini doğruladı ve Kuo bir adım daha ileri giderek Touch Bar’ın 2021 MacBook Pro modellerinde tamamen kaldırılacağını ve fiziksel işlev tuşları ile değiştirileceğini söyledi.

Peki ya M1 MacBook Pro veya Air?

Geçen yıl Kasım ayında Apple, ‌M1‌ ‌Apple Silicon‌ çipli 13 inçlik bir MacBook Pro çıkardı, bu nedenle bazı müşteriler bu oldukça yeni MacBook Pro’yu şimdi almaya mecbur hissedebilir. Ancak, bu modelin yalnızca iki Thunderbolt bağlantı noktasına sahip olduğu gerçeğiyle gösterilen alt uç MacBook Pro olduğunu unutmamak önemli. Apple hala Intel işlemcilere sahip üst düzey dört bağlantı noktalı MacBook Pro modelleri sunuyor ve bu yıl güncellenmesi beklenen cihazlar daha güçlü olacak.

‌M1‌ MacBook Air, hem özellikleri hem de performansı bakımından ‌M1‌ MacBook Pro’ya çok benzer, bu nedenle şu anda bir makine satın almak istiyorsanız dikkate alınmalı.

Çıkış tarihi

Birçok kaynak, yeni MacBook Pro’nun lansman zaman dilimini 2021’in ikinci yarısına yerleştirdi ve Kuo, 2021’in üçüncü çeyreğinde bölgelere ayrıldı. Bu, güncellenmiş MacBook Pro’ların Temmuz ayında geleceğini görebileceğimiz anlamına geliyor.

Bu nedenle MacBook Pro müşterileri, yeni modeller için yalnızca beş ila yedi ay beklemek zorunda kalabilir. MacBook Pro’nun hemen hemen her yönünü büyük ölçüde etkileyecek gibi görünen güncellemenin ölçeği düşünüldüğünde, kesinlikle beklemeye değer gibi görünüyor.