Stüdyo kayıtları da parasını ödedikten sonra rahatça bulunabilir. Ses kalitesine bu kadar düşkün kişiler bir albüme 20-50 lira da öder diye düşünüyorum.
Para vermedim dedi bana neyse hocam teşekkürler.
Stüdyo kayıtları da parasını ödedikten sonra rahatça bulunabilir. Ses kalitesine bu kadar düşkün kişiler bir albüme 20-50 lira da öder diye düşünüyorum.
Para vermedim dedi bana. Neyse hocam teşekkürler.
Korsan yollarla elde etmis demek ki.![]()
Aslında orijinal formatı o kalite mi onu düşündüm ben. Çünkü mesela Audacity gibi bir yazılımla bile FLAC formatında yüksek kbps değerlerinde çıktı alınabiliyor ancak içe aktarılan ses dosyasının Kbps'si ne ise onu veriyor. Aldatmaca misali.
Görseldekine göre standart MP3'lere göre bir tık yüksek kalite diyebiliriz. 32 Bit 96000 Hz yazıyor. Ancak sistemde 32 Bit destekli DAC yoksa MP3'den farksız gelecek.
Bildiğim ve kendi tercih ettiğim kadarıyla kayıpsız format FLAC formatı. En yüksek kalitedeki dosyalar genelde FLAC formatında sıkıştırma olmadan depolanıyor diye biliyorum.
Yok FLAC bir Lossless metodudur. Torrent sitelerinden RiP halinde elde edilebilir. Lisanslı yasal FLAC yayını için kullanılabilecek Tidal mevcut.Görünüşe göre öyle aynı şarkyı Spotify'dan dinleyince fark ediyor daha net geliyor ses. Söylemiyor nereden bulduğunu meslek sırrı diyor
Sizce buradaki durum öyle mi bilmediğimden soruyorum.
FLAC bildiğim kadarıyla kayıpsız ama sıkıştırmalı formattı hocam yanlış hatırlamıyorsam. WAV sıkıştırmasız kayıpsız formattı galiba öyle biliyorum hangisi avantajlı bilemem.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.