Müzik kalitesi nedir?

Korsan yollarla elde etmis demek ki. :)

Görünüşe göre öyle aynı şarkyı Spotify'dan dinleyince fark ediyor daha net geliyor ses. Söylemiyor nereden bulduğunu meslek sırrı diyor 🙂
Aslında orijinal formatı o kalite mi onu düşündüm ben. Çünkü mesela Audacity gibi bir yazılımla bile FLAC formatında yüksek kbps değerlerinde çıktı alınabiliyor ancak içe aktarılan ses dosyasının Kbps'si ne ise onu veriyor. Aldatmaca misali.

Sizce buradaki durum öyle mi bilmediğimden soruyorum.
Görseldekine göre standart MP3'lere göre bir tık yüksek kalite diyebiliriz. 32 Bit 96000 Hz yazıyor. Ancak sistemde 32 Bit destekli DAC yoksa MP3'den farksız gelecek.

Bildiğim ve kendi tercih ettiğim kadarıyla kayıpsız format FLAC formatı. En yüksek kalitedeki dosyalar genelde FLAC formatında sıkıştırma olmadan depolanıyor diye biliyorum.

FLAC bildiğim kadarıyla kayıpsız ama sıkıştırmalı formattı hocam yanlış hatırlamıyorsam. WAV sıkıştırmasız kayıpsız formattı galiba öyle biliyorum hangisi avantajlı bilemem.

Son düzenleme:
Görünüşe göre öyle aynı şarkyı Spotify'dan dinleyince fark ediyor daha net geliyor ses. Söylemiyor nereden bulduğunu meslek sırrı diyor 🙂

Sizce buradaki durum öyle mi bilmediğimden soruyorum.

FLAC bildiğim kadarıyla kayıpsız ama sıkıştırmalı formattı hocam yanlış hatırlamıyorsam. WAV sıkıştırmasız kayıpsız formattı galiba öyle biliyorum hangisi avantajlı bilemem.
Yok FLAC bir Lossless metodudur. Torrent sitelerinden RiP halinde elde edilebilir. Lisanslı yasal FLAC yayını için kullanılabilecek Tidal mevcut.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı