YouTube Müzik telif hakkı için ne yapılmalı?

10MG

Hectopat
Daha fazla  
Videom 5 dakika ve 3-5 dakika aralığındaki müzikten telif yedim. Bir hikaye videosu anlatıyorum, müziği YouTube'un kendi düzenleme yerinden kaldırdığım zaman önizledim ve videonun akışının bozulduğunu fark ettim. Sizce ne yapmalıyım? Kanalıma bir şey olur mu?

Videom 5 dakika ve 3-5 dakika aralığındaki müzikten telif yedim. Bir hikaye videosu anlatıyorum, müziği YouTube'un kendi düzenleme yerinden kaldırdığım zaman önizledim ve videonun akışının bozulduğunu fark ettim. Sizce ne yapmalıyım? Kanalıma bir şey olur mu?
Content ID İse bir şey olmaz hocam.

Content ID İse bir şey olmaz hocam.
Evet o. Ama yinede kısıtlamalarda: Telif Hakkı sebebi yazınca canımı sıkıyor.

Sizce, videom şuanda 740 görüntülenme civarında. 1000 olunca daha fazla izlenmez kafasıyla videonun 3-5 dakika aralığındaki seslerini kaldırayım mı?

Eklemeyi unutmuşum. Bu Content ID telif hakkı, videomdan gelen izlenme saatlerinde, benim para kazanmama yardımcı oluyor mu?

Evet o. Ama yinede kısıtlamalarda: Telif Hakkı sebebi yazınca canımı sıkıyor.

Sizce, videom şuanda 740 görüntülenme civarında. 1000 olunca daha fazla izlenmez kafasıyla videonun 3-5 dakika aralığındaki seslerini kaldırayım mı?

Eklemeyi unutmuşum. Bu Content ID telif hakkı, videomdan gelen izlenme saatlerinde, benim para kazanmama yardımcı oluyor mu?
Content ID'de Videodan alacağınız tüm gelir telif hakkı sahibine gider. Siz para kazanamassınızz.

Sesi 1000 olunca kaldırmak size kalmış hocam. İsterseniz telifli müziği değiştirip videoyu tekrar da atabilirsiniz.

Content ID'de Videodan alacağınız tüm gelir telif hakkı sahibine gider. Siz para kazanamassınızz.

Sesi 1000 olunca kaldırmak size kalmış hocam. İsterseniz telifli müziği değiştirip videoyu tekrar da atabilirsiniz.
telifli müziği değiştirip farklı bir müzik koyduğumda benim sesimi çok feci şekilde bastırıyor. Sesin desibelini ayarlayamıyorum.

yani bu Content ID o kadarda korkutucu değil dimi? Kanalıma birşey olmaz anladığım kadarıyla.

telifli müziği değiştirip farklı bir müzik koyduğumda benim sesimi çok feci şekilde bastırıyor. Sesin desibelini ayarlayamıyorum.

yani bu Content ID o kadarda korkutucu değil dimi? Kanalıma birşey olmaz anladığım kadarıyla.
Hocam YT Studionun içinden değil eğer projenizi kaydettiyseniz edit yaptığınız programdan değiştirin direkt.

Content ID'den bir şey olmaz hocam. Dediğim gibi sadece para kazanmayı engelliyor.

Hocam YT Studionun içinden değil eğer projenizi kaydettiyseniz edit yaptığınız programdan değiştirin direkt.

Content ID'den bir şey olmaz hocam. Dediğim gibi sadece para kazanmayı engelliyor.
Projem kaydedili ama bir daha bu videoyu yayınlarsam bu kadar izleneceğini ve yorum yapılacağını sanmıyorum.

Para kazanmam zaten aktif değil. Bu videodan gelen saatler benim para kazanma saatlerime + olarak ekleniyor mu peki?

Projem kaydedili ama bir daha bu videoyu yayınlarsam bu kadar izleneceğini ve yorum yapılacağını sanmıyorum.
O zaman bence olduğu gibi bırakın hocam, bir zararı yok sonuçta.
Para kazanmam zaten aktif değil. Bu videodan gelen saatler benim para kazanma saatlerime + olarak ekleniyor mu peki?
Youtube'un hiç bir makalesinde böyle bir bilgi yok. Eklenmesi lazım.

O zaman bence olduğu gibi bırakın hocam, bir zararı yok sonuçta.

Youtube'un hiç bir makalesinde böyle bir bilgi yok. Eklenmesi lazım.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son kez içime su serpmek için soruyorum, bu telif hakkı benim kanalıma büyük bir darbe yapmayacak değil mi? kanalım kapanmayacak, videom kaldırılmayacak değil mi?. Saat umarım eklenir, o konuda hiçbir bilgim yok. Aynı zamanda video diyelim ki bin izlendi ve ben bu telif hakkına sahip videomun telif hakkı kısmını sildim. Yani 3-5 aralığındaki müziği kaldırdım ve video akışını bozdum. Peki o zaman o videodan para kazanabilir miydim para kazanmam açık olsaydı?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Son kez içime su serpmek için soruyorum, bu telif hakkı benim kanalıma büyük bir darbe yapmayacak değil mi? kanalım kapanmayacak, videom kaldırılmayacak değil mi?
Hocam şöyle kendi kanalımdan örnek vereyim, derleme videoları yaptığım için her zaman content id yiyorum ve büyük ihtimalle kanalda en az 50 - 60 content id var ve hiç bir şey olmadı. Yani hiç bir şey olmuyor hocam content id'den korkmayın bu kadar. :)
Aynı zamanda video diyelim ki bin izlendi ve ben bu telif hakkına sahip videomun telif hakkı kısmını sildim. Yani 3-5 aralığındaki müziği kaldırdım ve video akışını bozdum. Peki o zaman o videodan para kazanabilir miydim para kazanmam açık olsaydı?
Kazanırdınız hocam. Tabii bin izlenmeye kayda değer bir para gelmezdi muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı