Müzik yapmak istiyorum

LastEmperor

Hectopat
Makaleler
2
Kendi yapacağım oyun için ve hobi olarak müzik yapmak istiyorum. Şu anda Ableton Live mı yoksa fl mi kullanmalıyım kesin değilim. Bu programlarda midi klavye ne kadar etkili oluyor? Şu anda kesin olmayan bir hobi için en az 2-3 bin TL para vermek istemiyorum. Ek olarak sizce FL Studio mu yoksa Ableton Live mı? Daha iyi bir öneriniz varsa sunabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu müzik tarzı hoşuma gidiyor. Onun haricinde arda gezer ve ferzan Beats'in rap beatlerini seviyorum.

Uzun bir süredir FL Studio 20 ile içli dışlı çalışıyorum, eğer FL Studio ile başlarsanız, collab (ortak çalışma)lar daha fazla olur diye umuyorum. 1 ay yeteri kadar bilgi aldıktan sonra gayet kolayca çözebileceğiniz bir program.
Midi konusunda, yeni başladığınız için bence para vermeyin şimdilik, bundan bir iki yıl sonra zaten isteyip istemediğinizi anlamış olursunuz. Öğrenmeniz gereken sabit bir müzik teorisi var çünkü.

Uzun bir süredir FL Studio 20 ile içli dışlı çalışıyorum, eğer FL Studio ile başlarsanız, collab (ortak çalışma)lar daha fazla olur diye umuyorum. 1 ay yeteri kadar bilgi aldıktan sonra gayet kolayca çözebileceğiniz bir program.
Midi konusunda, yeni başladığınız için bence para vermeyin şimdilik, bundan bir iki yıl sonra zaten isteyip istemediğinizi anlamış olursunuz. Öğrenmeniz gereken sabit bir müzik teorisi var çünkü.

Ben normalde piyano çalıyorum ve bugün o midi girişi aklıma geldi. Burası iş görür mü ve hangi kabloyu kullanmam gerekir? Dijital piyano kullanıyorum.

IMG-20230115-WA0001.jpg

Ben normalde piyano çalıyorum ve bugün o midi girişi aklıma geldi. Burası iş görür mü ve hangi kabloyu kullanmam gerekir? Dijital piyano kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1634095

Hocam midi klavyelerin çoğu girişleri farklı oluyor, benim kullandığım USB ile bağlanıyor.
O yüzden alıcağınız midiye göre değişiklik gösterir.

Eki Görüntüle 1634095

iki alternatif mevcut;

1- MIDI > USB dönüştürü kullanabilirsiniz.
2 - Ses kartınızda MIDI girişi varsa MIDI kablosu yeterli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı