Muhabbet Kuşu Sürekli Kabarık Duruyor

Katılım
1 Eylül 2016
Mesajlar
660
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Muhabbet kuşum her sabah saat 7 ve 7 buçuk arasında ötmeye başlardı. Fakat bu aralar çok çok nadir ötüyor. Sürekli kabarık duruyor ve kafasını arkasına sokuyor. Sizce muhabbet kuşum hasta mı? Yoksa tüy döküyor olabilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu burdan anlamamız çok mümkün değil ama duruma göre değişiyor kabarık durmasının birçok sebebi olabilir internetten muhabbet kuşu beden dili yazarak bulabilirsin.

Kabarık şekilde yürüyorsa aç olduğundandır sabitse aşağı yazdıklarıma bak.
Üşüdüğünden olabilir kafesin kenarlarını akşam vaktine doğru ince bir şeyle kapatabilirsin.
Kafasını arkasına sokuyorsa büyük ihtimal uyumaya çalışıyordur ama şüphelendiysen sık takip etmeye dikkat et :)
--
Mutlu bir kuş; tüneğinde gururla duracak veya tüylerini kabartarak oturacak daha rahat,gevşemiş görünecek ve çeşitli ahenkli sesler çıkartacaktır,Yem yiyormuş gibi gagasını gıcırdatacaktır.
 
Tüy döküyor olabilir. Tüy dökerken genelde çok halsiz ve durgun oluyorlar. Fazla ötmüyorlar. Kafesi sürekli takip edin dibinde tüy var mı diye. Eğer tüy döküyorsa belli olur zaten kafasının üstünde falan ucu siyah kendisi beyaz yeni oluşan bir tüycük görebilirsiniz. Bu tüy dökme sürecinde onu yormamaya çalışın, dışarı çıkarmayın. Vitamin ve mama takviyesi yapın. Uzun sürebilir, sakın korkmayın. Bizimkilerin tamamen döküp yenilerinin çıkması bazen 1 aya yakın sürüyor. Senede 3-4 defa olur. Ama tüy dökmediğini düşünüyorsanız bir veterinere götürün baksın isterseniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı