Muhasebe vs sağlık meslek lisesi

• Konuyu başlatan 581391
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 743
Şimdi bu ülkede sağlık çalışanı olursan dayak yiyebilirsin hatta öldürülebilirsin de, hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Akıllıca bir karar istiyorsan sağlık okuyup yurt dışına taşınabilirsin, TR'de kalmak istiyorsan muhasebe daha hayırlı gibi. TR'de sağlık çalışanı olmak istiyorsan çok iyi hastanelerde bulunmak için çabalaman daha iyi olur, diğer türlü riskli ben olsam o riski de almam sonuçta 1 tane hayatın var.

Mesela bizde ihtisas var ana hastanemiz 45 kontenjanı var. Bizim okul için. Ketem, sağlık ocağı derken Max 60 70 kişi belki 80 kişi alınabilir. 40 50 kişi mecburen dökülmek zorunda. Ama 11'i bitirirsen işin rahat git sağlık ocağı veya ketem e yatıp asgari ücretin 3 de 1'ini alırsın. Hastanede iş yaparsın ama 45 kişi ya eğlenceli geçer. Benim son sınavım 11. 12'ye geçince yatış. Ama bende testli sınav vardı fizikten 70 alırdım. Yazmalı geldi 39 aldım ilk sınavda fizikten. Yeni gelenlere önermiyorum 9 da dökülürsün.

10 nispeten kolay.

10. sınıfta gelsem kolay olur mu hocam?

Şimdi bu ülkede sağlık çalışanı olursan dayak yiyebilirsin hatta öldürülebilirsin de, hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Akıllıca bir karar istiyorsan sağlık okuyup yurt dışına taşınabilirsin, TR'de kalmak istiyorsan muhasebe daha hayırlı gibi. TR'de sağlık çalışanı olmak istiyorsan çok iyi hastanelerde bulunmak için çabalaman daha iyi olur, diğer türlü riskli ben olsam o riski de almam sonuçta 1 tane hayatın var.

Hocam aslını söylemek gerekirse amacım sağlık mesleği bitirip sınavlara girip olabilirsem sağlık personeli olmak isterim ama eğer olmaz ise askeri personel olmak isterim o yüzden şu anda sağlık meslek konusunu açtım

9 da testli halde 68 le geçtim 10 da yazılı halde 72 ile geçtim. 11 de biraz zor.

Hocam 9 zaten herkese zor geliyor. Ben daha kimsenin 9 kolay dediğini duymadım.

Hocam aslını söylemek gerekirse amacım sağlık mesleği bitirip sınavlara girip olabilirsem sağlık personeli olmak isterim ama eğer olmaz ise askeri personel olmak isterim o yüzden şu anda sağlık meslek konusunu açtım

Hocam 9 zaten herkese zor geliyor. Ben daha kimsenin 9 kolay dediğini duymadım.

Ama işte sağlığın 9'u adamı bezdiriyor. Çok çalışırım dersen 10 kolay. 11 biraz zor. 12 basit. TYT de 2 yıllık sağlık bölümlerinden istediğini seçebilirsin. Mesela 9 10 11 12 not ortalaman 70 diyelim. ikiye böl 45 eder. Tyt den 300 alırsan sağlık bölümünde 345 almış gibi sayılırsın. Muazzam bir artı bu. Kpss de başarırsan değme keyfine. Tabii 9 da dökülmezsen.

35 ediyormuş meslek lisesi matematiği anca bu kadar oluyor Allah kahretmesin ya:D.

335 ediyo:D.

Son düzenleme:
Ama işte sağlığın 9'u adamı bezdiriyor. Çok çalışırım dersen 10 kolay. 11 biraz zor. 12 basit. TYT de 2 yıllık sağlık bölümlerinden istediğini seçebilirsin. Mesela 9 10 11 12 not ortalaman 70 diyelim. İkiye böl 45 eder. TYT'den 300 alırsan sağlık bölümünde 345 almış gibi sayılırsın. Muazzam bir artı bu. KPSS de başarırsan değme keyfine. Tabii 9 da dökülmezsen.

35 ediyormuş meslek lisesi matematiği anca bu kadar oluyor Allah kahretmesin ya:D.

335 ediyor:D.

Hocam muhasebeye gidiyorum ona rağmen matematik yapamıyorum çok sıkıntı değil 😀

Öncelikle iyi sosyaller. Şu anda olduğum okulda muhasebe ve finansman alanında okuyorum. Okulu değiştirme sebebim ise okul ortamı ve sınıf ortamı berbat; hocalar 20 dakika ders, 20 dakika sınıfı susturmakla uğraşıyor. Bu seneyi zor da olsa idare edebilirim. Sizce muhasebe alanından sağlık alanına geçmeli miyim?

Not: Eğer sağlık mesleğine geçersem başka bir şehirde okumam gerekecek.

Hangi lise iyi puanı var?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı