Muhtemelen virüslü olan bir diski bilgisayara takınca C diskine bulaşır mı?

Luzi10

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 3050TI
İ5 12500h
16 GB DDR4 RAM
512 GB SSD
512 GB HDD
Bilgisayarıma geçenlerde casus yazılım bulaştı hatta Instagram hesabıma, Facebook hesabıma ve Steam hesabıma da sıçradı. Bunun bilgisayarıma giren bir casus yazılım olduğundan eminim, artık onayladım. Laptopum 512 GB ve bana yetmiyor, bende bu yüzden 512 GB'lik bir HDD kullanıyorum. Sizce bu casus yazılım HDD'ye bulaşmış mıdır? Atıyorum bulaştı, ben şimdi bilgisayarı formatladım. HDD'yi takıp biçimlendireyim mi, hiçbir şey yapmayıp HDD'nin virüssüz olduuğuna inanarak hayatıma devam mı edeyim, ben biçimlendirirken laptopa bulaşır mı? Tecrübesizim bu konularda, yardımınıza muhtacım​

bilgisayarıma geçenlerde casus yazılım bulaştı hatta Instagram hesabıma, Facebook hesabıma ve Steam hesabıma da sıçradı. Bunun bilgisayarıma giren bir casus yazılım olduğundan eminim, artık onayladım. Laptopum 512 GB ve bana yetmiyor, bende bu yüzden 512 GB'lik bir HDD kullanıyorum. Sizce bu casus yazılım HDD'ye bulaşmış mıdır? Atıyorum bulaştı, ben şimdi bilgisayarı formatladım. HDD'yi takıp biçimlendireyim mi, hiçbir şey yapmayıp HDD'nin virüssüz olduuğuna inanarak hayatıma devam mı edeyim, ben biçimlendirirken laptopa bulaşır mı? Tecrübesizim bu konularda, yardımınıza muhtacım​

Casus yazılım format atsanız bile Boot'a yerleşmiş olabilir. C diskine bulaşan virüs belki yedek diske de bulaşmış olma olasılığı var temiz bir format atıp antivirüs kurun. Sürekli kontrol edin.

Virüsden virüse değişir, taktığın gibide bulaşabilir. En temizi bilgisayarı kapatıp hdd'yi tak. Usb'den başlatarak formata geç. Format adımlarında disk seçerken yeni diski biçimlendir ve formata devam etmeden bitir. Bilgisayarı aç. Format atmamış olacaksın sistem kapalıyken diski biçimlendirmiş olacaksın.

Casus yazılım format atsanız bile Boot'a yerleşmiş olabilir. C diskine bulaşan virüs belki yedek diske de bulaşmış olma olasılığı var temiz bir format atıp antivirüs kurun. Sürekli kontrol edin.

Temiz bir format attım bence, antivirüs olarak ne önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı