ayalkin
Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Python da aynı anda birden fazla çoklu işlem yaptırmak istiyorum işleri hızlandırmak adına. Hesaplamaların yapılması gereken bir parametre listesi oluşturup bunu bu procresslara dağıtıp (sırası önemli değil) işlem sonuçlarını .csv dosyasına kaydetmek istiyorum. Daha sonradan üstünde analiz yapabilmek amaçlı.
Sanırım şu şekilde bir yol izlemem lazım ama yardımcı olabilecek birileri var mı?
Yapmak istediğim şeye dair örnek bir şeyler yazdım. Örnek kodun içindeki multi_procres fonksiyonunda üretilen parametreleri items listesine kaydedip bu listenin içindeki elemanları her iş parçacığına dağıtmak istiyorum. Nasıl yapabilirim üstadlarım şimdiden teşekkürler.
Sanırım şu şekilde bir yol izlemem lazım ama yardımcı olabilecek birileri var mı?
Python:
class ornek():
def init(self):
pass
def task(self, girdi1, girdi2) -> list:
# işlemlerin yapıldığı bölüm
self.veri_yazici(csv_name=csv_name, veri_list=sonuclar, mode="a")
return
def multi_proces(self, num_proces:int=None, deger1:tuple=None, deger2:tuple=None, deger3:tuple=None):
if __name__ == '__main__':
open(file = csv_name, mode = "w").close()
num_proces = int(num_proces) if num_proces and num_proces > 0 else 3
self.items=[]
# Parametreler arası hesaplamalar yapılıyor...
for deger1 in range(deger1[0], deger1[1], deger1[2]):
for deger2 in np.arange(deger2[0], deger2[1], deger2[2]):
deger2 = round(deger2, 1)
for deger3 in np.arange(deger3[0], deger3[1], deger3[2]):
deger3 = round(deger3, 1)
self.items.append((deger1, deger2, deger3))
Yapmak istediğim şeye dair örnek bir şeyler yazdım. Örnek kodun içindeki multi_procres fonksiyonunda üretilen parametreleri items listesine kaydedip bu listenin içindeki elemanları her iş parçacığına dağıtmak istiyorum. Nasıl yapabilirim üstadlarım şimdiden teşekkürler.