Murat Yücedağ'ın C# eğitimi yeterli midir?

C ve C# isimden dolayı yakın dillermiş gibi geliyor ama değil. Sınıf ve objeler C'de yok. Syntax'ıda tamamen farklı olmasa da farklı. Eğer illa C merak ediyorsan, C yerine C++ öğrenmeni tavsiye ederim. C ve C++ aynı syntax'ı kullanan hemen hemen aynı alanlarda kullanılan diller. C++ neredeyse tüm C özelliklerine sahipken ek olarak nesne yönelimli programlamaya sahip. C++'ta hemen hemen tüm C başlık dosyalarını kullanabilirsin.

Google kullanmayı öğrenmeden olmaz ki. C Sharp kursunu bitiremedim, birileri bana kaynak versin de okuyayım diye bir şey yok. Aratacaksın, "Algoritma nedir? Algoritma alıştırmaları. Flow chart.". Algoritma öğrenme serüvenin içerisindeki en kısa parça ve fakat en önemlilerinden biri. Hangi dili kullandığından bağımsız programın ne yapacağının tasarımı algoritma.
Bu bahsettiklerine 35 yaşında girsem kafa basarmı ya da adama gülerler mi ?

"Yapacağım edeceğim" ile olmuyor o işler maalesef. Bende bir heyecan başladım SQL'e gelince aşırı sıkmaya başladı bıraktım, devam edemiyorum şimdi. ASP.net ile devam edeceğim bakalım C# bana göre değil ve C# kursunu bitirip direk C ye başlarsan da ikisi karışır birbirine. İlk önce bir dili adam akıllı öğren sonra 2. Dile başla.

C ve C# isimden dolayı yakın dillermiş gibi geliyor ama değil. Sınıf ve objeler C'de yok. Syntax'ıda tamamen farklı olmasa da farklı. Eğer illa C merak ediyorsan, C yerine C++ öğrenmeni tavsiye ederim. C ve C++ aynı syntax'ı kullanan hemen hemen aynı alanlarda kullanılan diller. C++ neredeyse tüm C özelliklerine sahipken ek olarak nesne yönelimli programlamaya sahip. C++'ta hemen hemen tüm C başlık dosyalarını kullanabilirsin.

Google kullanmayı öğrenmeden olmaz ki. C Sharp kursunu bitiremedim, birileri bana kaynak versin de okuyayım diye bir şey yok. Aratacaksın, "Algoritma nedir? Algoritma alıştırmaları. Flow chart.". Algoritma öğrenme serüvenin içerisindeki en kısa parça ve fakat en önemlilerinden biri. Hangi dili kullandığından bağımsız programın ne yapacağının tasarımı algoritma.

Hocam tavrınız biraz alaycı geldi gibi. Hocam ben 11 yaşında C Sharp öğrenmeye çalışan bir insanım yani daha algoritmanın kelime anlamını doğru düzgün bilmiyorum. Yani dediğinizden C++'ı öğrenirsen C'yide öğrenirsin ve öğrendiğin programlama dillerinin algoritmasını öğren gibi bir şey mi çıkartmalıyım?

"Yapacağım edeceğim" ile olmuyor o işler maalesef. Bende bir heyecan başladım SQL'e gelince aşırı sıkmaya başladı bıraktım, devam edemiyorum şimdi. ASP.net ile devam edeceğim bakalım C# bana göre değil ve C# kursunu bitirip direk C ye başlarsan da ikisi karışır birbirine. İlk önce bir dili adam akıllı öğren sonra 2. Dile başla.
Ya sıkıla sıkıla yapıyorum hocam ama nedense acayip bir hırs var programlama dillerini öğrenmem için, ama kursu yarıladıktan sonra eğlenmeye başladım. Örnek projeler yapıyorum.

Hocam tavrınız biraz alaycı geldi gibi. Hocam ben 11 yaşında C Sharp öğrenmeye çalışan bir insanım yani daha algoritmanın kelime anlamını doğru düzgün bilmiyorum. Yani dediğinizden C++'ı öğrenirsen C'yide öğrenirsin ve öğrendiğin programlama dillerinin algoritmasını öğren gibi bir şey mi çıkartmalıyım?

Ya sıkıla sıkıla yapıyorum hocam ama nedense acayip bir hırs var programlama dillerini öğrenmem için, ama kursu yarıladıktan sonra eğlenmeye başladım. Örnek projeler yapıyorum.

Ben Murat Yücedağın yapacağı projeyi gördüğüm de videoyu izlemeden yapmaya çalışıyordum, yapıyordum da. Çok nadir takılıyordum onda da açıp videodan bakıyordum. Yaptıktan sonra videoyu izleyerek üstünden geçmesi inanılmaz keyifli oluyor.

Valla ben psikiyatriste gideceğim özelden, 300 500 ne kadarsa vereceğim. Hemen hemen herkeste olan hem hiperaktivite, hem de aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve çabuk sıkılma için ilaç tedavisine başlayıp üniversite sınavına çalışıp iyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Yazılımda en mantıklı yol bu gibi geliyor bana, hem iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alırsın, hem de diplomasız kolay kolay iş bulunmuyor elinde sağlam bir diploman olur.

Vallahi ben psikiyatriste gideceğim özelden, 300 500 ne kadarsa vereceğim. Hemen hemen herkeste olan hem hiperaktivite, hem de aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve çabuk sıkılma için ilaç tedavisine başlayıp üniversite sınavına çalışıp iyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Yazılımda en mantıklı yol bu gibi geliyor bana, hem iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alırsın, hem de diplomasız kolay kolay iş bulunmuyor elinde sağlam bir diploman olur.

Hocam bende sıkılıyorum ama ya seve seve ya .... .... yapıyoruz :d

Valla ben psikiyatriste gideceğim özelden, 300 500 ne kadarsa vereceğim. Hemen hemen herkeste olan hem hiperaktivite, hem de aşırı derecede dikkat dağınıklığı ve çabuk sıkılma için ilaç tedavisine başlayıp üniversite sınavına çalışıp iyi bir üniversitede yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Yazılımda en mantıklı yol bu gibi geliyor bana, hem iyi bir üniversitede iyi bir eğitim alırsın, hem de diplomasız kolay kolay iş bulunmuyor elinde sağlam bir diploman olur.

Hocam dikkat dağınıklığı nasıl oluyor? Mesela bir şeye doğru düzgün odaklanamıyor musunuz?

Son düzenleme:
programlama dili ile ne yapabilirim şunla neler yapabilirim diye 1 ayımı erittim. Şimdilik C/C++/C# kafama yattı. Nedenleri C# ile bir sürü Windows programı geliştirebilirim. C, Programa dillerinin başlangıcı gibi bir şey zaten :D. C++'da çok amaçlı bir programlama dili.
Dostum böyle bir şey yok. Şu bilmem ne falan filan...
Sen herhangi bir dilden de başlasan olur. İlla şu dil atasıymış, öbürü çok yönlüymüş falan boş ver bunları. Sen C#'ı öğren düzgünce. Derinlemesine. Sonra gerektiğinde istediğin dile geçersin. Esas olan öğrenmeyi öğrenmek. YAni sen bunu yaptın.
C dillerin atasıymış deyip öğrenmen gerekmiyor.

Bu arada C/C++'dan devam et bence. TÜBİTAK'ın bilgisayar olimpiyatları var. Ona katıl.
Eğer bu alanda yetenekliysen öğrenmiş olur, kendini keşfedersin. Hem ulusalda aldığın madalyaya göre YKS'de puan ekleniyor ek olarak. İyi avantaj sağlıyor. Para ödülü var zaten. Burs olayı da var herhalde ve ek olarak uluslararasında madalya alırsan Türkiye'deki ünilere sınavsız geçiş hakkın oluyor.
Yurt dışında okuyacak olursan da katkısı büyük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı