MuSaLLat.exe evimdeki 2 bilgisayarı yok etti 3.zor durumda

Eğer bilgisayar hiç açılmıyor ise harddiski sökün ve sağlam bir bilgisayara takın (Biostan ayarlamayı unutmayın) ardından açılmayan bilgisayardaki harddiski biçimlendirin sorun çözülecektir.
Tabi sorun sadece harddiskte ise eğer.
Eğer açılıyorsa temiz bir kurulum işe yarayacaktır.

Merhabalar bilgili ağaim ablalarım veya arkadaşlarım. Benim ekran kartımın yanması sonucunda durumum olmadığı için yenisini alamadım. Sağ olsunlar mahalledeki tüm arkadaşlarım eski bilgisayarlarını verdi ancak bilgisayarlarda musallat denen illeti sildikten sonra hepsi arızalandı. Son yadigar açıldığında hiçbir işlem yapmama izin vermiyor ve ekranda sadece mouse ve arka plan deseni var. Görev yöneticisi vb musallat tarafından devre dışı bırakılmıştı. Bugün tekrar açtım ve yanlışlıkla flashın içine girebildim. (Not: Normalde giriş yapmak imkansız internet ile ilgili bir hatadana dolayı başardım.) Sanırsam Musallat exe ile BIOS dosyaları ve explorer.exe zarar gördü veya silindi. XP formatı atsam yani sadece format atsam düzelir mi?(XP ile hala internete giriş yapılabiliyor mu, yapılmıyorsa benim için anlamsız olur, Windows 7 format denerim.) Yoksa BIOS onarmak için daha gelişmiş bir format mı atmalıyım? Recovery, MSConfig gibi durumların hiçbiri ile kurtarılamıyor. Bilgisayar güvenli modda başlasa bile aynı sorunları yaşıyorum. XP formatı nasıl atılır güncel bir kaynak bulamadım. Kardeşimin derslere girmesi için işe telefonsuz gidiyorum. Lütfen en kısa sürede yardımcı olun :(

Not: MuSaLLat.exe silici uygulaması yaptıktan sonra 2 masaüstü bilgisayarım ekranı gelmez hatta bilgisayar başlangıcı vermez hale geldi(ekran kartı bozuldu).

360 Security ile sildim sonuncu bilgisayarda bunda da bahsettiğim problem oluştu.

Okuyan ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Kendinize temiz bir format diski hazirlayın ve temiz kurulum yapın Musallat.exe ile falan da daha uğraşmayın.Ekran kartınız bozuldu ise O/B'den görüntü alın.

Bu virüs bilgisayarı "çöp" duruma getiremez elbette başka bir problem var diyorum, konu sahibi ortalarda yok.

Arkadaşlar elektrikler gitti ve elimde olan fırsat da kaçtı. Security ile tarama yaptım silmeyi nasıl becerememiş olabilirim? Diğer bilgisayarda da "hakkımı helal etmiştim." yine aynısı olmuştu neyse yine de ilgilenenler için teşekkür ederim bir yadigar daha çöp oldu.

İyi günler Musallat'sız ömürler dilerim.
Cidden adam konuyu açtı ve kaçtı. Anlamadığım nasıl 3 bilgisayara bulaştı bu virüs. Virüslü sitelere girdi desem, musallat.exe oralarda bulunmuyor. İlginç bir durum.
Çünkü arkadaşlarım küçükken hep aynı mahallede birbirine oyun aktarırlardı tek bir flassh disk ile :d
Konu sahibinden cevap bekliyoruz. Acaba yazdığı PC'de mi gitti?
Gitti dostum malesef umarım başkaları bu başlığı görüp doğru adımları uygularlar, ben başaramadım.
Bu virüs bilgisayarı "çöp" duruma getiremez elbette başka bir problem var diyorum, konu sahibi ortalarda yok.
BElki de hocam ama birçok farklı bilgisayasrcıya götürdüğümde anakartı değiştir dediler, sanırım bios dosyalarına bulaşıyor ve musallat silici o dosyaları siliyor; belki bios formatlansa düzelir ancak çevremde bununla uğraşacak bilgisayarcı olmadığını düşünüyorum.
Eğer bilgisayar hiç açılmıyor ise harddiski sökün ve sağlam bir bilgisayara takın (Biostan ayarlamayı unutmayın) ardından açılmayan bilgisayardaki harddiski biçimlendirin sorun çözülecektir.
Tabi sorun sadece harddiskte ise eğer.
Eğer açılıyorsa temiz bir kurulum işe yarayacaktır.
Bunu deneyeceğim elbette bir başka bilgisayar bulursam. Teşekkür ederim.
Bu kadar çabuk dönüş yapan herkese sonsuz teşekkürler.

Son düzenleme:
@InnSlayer07
Musallat BIOS'a bulaşan bir zararlı değildir, sisteme ve dosyalara bile zarar vermiyor. Konuda da kesin bir şekilde belirtmiştim.

Siz temizleyemiyorsanız bilen birisine götürebilirsiniz veya bizim dediklerimizi uygulayacaksanız anlatalım hocam.

Size nasıl anlatalım hocam; bu virüs kafasına göre program açıyor, dosyaları silmiyor ve değiştirmiyor bios'a hiç bir zararı yok bu bir "troll" virüsü. Eğer dediklerimizi uygulayacaksanız size yardımcı olabilmeyi çok isteriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı