MuSaLLat.exe evimdeki 2 bilgisayarı yok etti 3.zor durumda

Eğer bilgisayar hiç açılmıyor ise harddiski sökün ve sağlam bir bilgisayara takın (Biostan ayarlamayı unutmayın) ardından açılmayan bilgisayardaki harddiski biçimlendirin sorun çözülecektir.
Tabi sorun sadece harddiskte ise eğer.
Eğer açılıyorsa temiz bir kurulum işe yarayacaktır.

Kendinize temiz bir format diski hazirlayın ve temiz kurulum yapın Musallat.exe ile falan da daha uğraşmayın.Ekran kartınız bozuldu ise O/B'den görüntü alın.

Hocam bu virüs öyle güçlü bir virüs değil ki. Nasıl bilgisayarı çöp ediyor onu anlamadım.

Bu virüs bilgisayarı "çöp" duruma getiremez elbette başka bir problem var diyorum, konu sahibi ortalarda yok.

Bu virüs bilgisayarı "çöp" duruma getiremez elbette başka bir problem var diyorum, konu sahibi ortalarda yok.
Cidden adam konuyu açtı ve kaçtı. Anlamadığım nasıl 3 bilgisayara bulaştı bu virüs. Virüslü sitelere girdi desem, musallat.exe oralarda bulunmuyor. İlginç bir durum.

Arkadaşlar elektrikler gitti ve elimde olan fırsat da kaçtı. Security ile tarama yaptım silmeyi nasıl becerememiş olabilirim? Diğer bilgisayarda da "hakkımı helal etmiştim." yine aynısı olmuştu neyse yine de ilgilenenler için teşekkür ederim bir yadigar daha çöp oldu.

İyi günler Musallat'sız ömürler dilerim.
Cidden adam konuyu açtı ve kaçtı. Anlamadığım nasıl 3 bilgisayara bulaştı bu virüs. Virüslü sitelere girdi desem, musallat.exe oralarda bulunmuyor. İlginç bir durum.
Çünkü arkadaşlarım küçükken hep aynı mahallede birbirine oyun aktarırlardı tek bir flassh disk ile :d
Konu sahibinden cevap bekliyoruz. Acaba yazdığı PC'de mi gitti?
Gitti dostum malesef umarım başkaları bu başlığı görüp doğru adımları uygularlar, ben başaramadım.
BElki de hocam ama birçok farklı bilgisayasrcıya götürdüğümde anakartı değiştir dediler, sanırım bios dosyalarına bulaşıyor ve musallat silici o dosyaları siliyor; belki bios formatlansa düzelir ancak çevremde bununla uğraşacak bilgisayarcı olmadığını düşünüyorum.
Bunu deneyeceğim elbette bir başka bilgisayar bulursam. Teşekkür ederim.
Bu kadar çabuk dönüş yapan herkese sonsuz teşekkürler.

Son düzenleme:
@InnSlayer07
Musallat BIOS'a bulaşan bir zararlı değildir, sisteme ve dosyalara bile zarar vermiyor. Konuda da kesin bir şekilde belirtmiştim.

Siz temizleyemiyorsanız bilen birisine götürebilirsiniz veya bizim dediklerimizi uygulayacaksanız anlatalım hocam.

@InnSlayer07 hocam bu virüs BIOS'a girmez. Her şeyi geçtim, bu virüs dosyalara bile bir şey yapmıyor. Bu virüsün bilgisayarı kullanılamaz hale getirme ihtimali 0'dır. Diğer bir deyişle imkansız.

Size nasıl anlatalım hocam; bu virüs kafasına göre program açıyor, dosyaları silmiyor ve değiştirmiyor bios'a hiç bir zararı yok bu bir "troll" virüsü. Eğer dediklerimizi uygulayacaksanız size yardımcı olabilmeyi çok isteriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…