Rudeus yatağında yatarken rüyasında, bir gün insan Tanrı'dan Bodrum'a gidip orayı kontrol etmesi talimatını alır. Rudeus, uyanıp odadan çıkacakken, kendisine benzeyen, 70'li yaşlarındaki bir yabancı ile karşılaşır. Yabancı, 'ben senin gelecekteki halinim, insan Tanrı'ya güvenme,' der. Fanlar bu yabancıya 'Dark rudeus' der ve ben de öyle diyeceğim. Dark rudeus ağzından şunları söyler: 'yıllar önce insan Tanrı, rüyama, tıpkı sana verdiği talimatı bana da verdi. Bodrum'a gittim, ancak orada hiçbir şey yoktu, sonunda uyudum. Ertesi sabah uyandığımda, roxy (rudeus'un karısı) çok zor iyileştirilebilen bir hastalığa yakalanmıştı. Ben de onu iyileştirecek büyüyü aramaya başladım. Büyüyü bulduğumda ise her şey için çok geçti, çünkü roxy ölmüştü. Sonrasında depresyona girdim ve hayat anlamsız gelmeye başladı. Sylphy (rudeus'un ikinci karısı) bana destek olmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Her gün meyhanelerdeydim. Bir gün bir kadın beni odasına götürdü ve devamını anladın. Eve döndüğümde, sylphy başka bir kadının kokusunu alıp bana sordu. Cevap vermedim. O da beni terk edip, prensesin yanına döndü. Aradan bir iki hafta geçti, kendimi toparladım ve prensesin bulunduğu merkeze gittim. Ancak orada prensesin başa geçmek için darbe başlattığını ve Sylphy'nin ona yardım ettiğini öğrendim. Sonra ikisinin de müzede ölü halleri asılıydı. Sinirden ve diğer duygulardan dolayı, merkezi şehrin yarısını yok ettim. Sonra aranan bir suçlu oldum. O gece rüyama insan Tanrı girdi ve bana o gece Bodrum'a gittiğimde hastalıklı farenin açık kapıdan geçip Roxy'ye bulaştığını söyledi (not: İnsan Tanrı kendi müritlerinin yani seçtiği kişilerin geleceğini görebilir). Sonrasında sylphy, olanları önceden gördüğünü ve dalga geçti 'hepsi ne için?' diye sordum. O da bana, zevkli bir gülüş ile'senin acı çekmeni izlemenin zevkli olduğundan' söyledi. Sonrasında uyandım ve intikam yemini ettim, ancak ülkede aranan bir suçlu olduğum için yakın arkadaşlarım tek tek bulunup bana yardım ettikleri için idam edildiler clif, zanoba ve daha fazlası,
Ben de güçlendim, ancak ne kadar güçlü olursam olayım, insan Tanrı başka bir boyutta olduğu için ona ulaşamıyordum. Ona ulaşmanın bir yolunu aradım ve yıllar sonra buldum, fakat ömrümün sonuna gelmiştim. Bu yüzden zamanda yolculuk yapıp seni uyarmaya geldim.'
Dark Rudeus'un hikayesini çok özet geçtim; normalde çok daha etkileyici bir şekilde anlatılır."
Burda anlattıklarım yeni sezonda yani 3. Sezonda görucez.
Buradan sonra asıl seri başlıyor Mushoku Tensei çok iyi yapan şey.