Muşta taşımak yasak mı?

umut37129

Picopat
Hiçbir şekilde böyle olay yaşanmadı ancak beni sokakta boş yere ben bir şey yapmadığım halde uzaktan bıçak çekenler var. Eğer gerçekten yanımda bıçak çekerse bende muştayla saldırırsam ceza alır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nefsi Müdafaa sayılır, ama taşıdığın için sıkıntı da çıkabilir.

Taşıdığı için ne gibi sıkıntılar çıkabilir? Bende o tarz şeyler üstümde bulundurmak istiyorum. En azından kendimi koruyabileceğim bir şeyler olsun.
Muşta, 6136 sayılı Kanun kapsamında yasaklanmış bir alet olarak kabul edilir ve taşınması yasaktır. Muşta taşımanın cezası, genellikle hapis cezası ve para cezası olarak uygulanır.

Kaynak

Ama kimse dövüş sanatları konusunda bir kanun çıkarmadı... 😀

İnsanlıktan nasibini almamış beden torbaları için elinizi kana bulamayın bıçağı karşınızda çekerse sağ (size göre olan sağ) alt çene tarafına vurun yere yığılır teknik bilgi

Muşta, 6136 sayılı Kanun kapsamında yasaklanmış bir alet olarak kabul edilir ve taşınması yasaktır. Muşta taşımanın cezası, genellikle hapis cezası ve para cezası olarak uygulanır.

Kaynak

Böyle kanun var ama sokakta taşıyanı şikayet ettin diyelim ya uğraşmazlar ya da ifadeyl büyük ihtimalle serbest bırakılır. Birine zarar vermediyse tabii.

Kaynak

Amaç dövmek değil ki karşımdakini korkutmak hayatım tehlikede olmadığı sürece kullanmam. Dövüş sanatlarıyla bıçağa karşı pek bişey yapabilceğimi sanmıyorum

Amaç dövmek değil ki karşımdakini korkutmak hayatım tehlikede olmadığı sürece kullanmam. Dövüş sanatlarıyla bıçağa karşı pek bir şey yapabileceğimi sanmıyorum.

Hocam yumeuğu çakarken bıçağı saplasa bayılırsınız :D bunu 2 yaşındaki çocukta yapma kapasiteye sahip.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı